Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NJEMAČKA

Rangnick: Igrač ne smije imati veću plaću od mene

22.12.2008.
u 13:32

Trener jesenskoga bundesligaškog prvaka Hoffenheima Ralf Rangnick (50) objasnio je da sam definira politiku plaća svojih nogometaša, od kojih ni jedan ne smije biti bolje plaćen od njega.

Rangnick u novome njemačkom prvoligašu prima dva milijuna eura godišnje, čime je najplaćeniji zaposlenik kluba. Od igrača najvišu plaću ima reprezentativac BiH Sejad Salihović: 1,9 milijuna eura.

- Onaj koji unutar neke radne skupine ima najveću odgovornost mora imati i najveća primanja. Tako je to postavljeno u Mercedesu, Siemensu i SAP-u. Tako onda ima biti i u nogometnom klubu – odrješit je trener.

Izjava Rangnicka Spiegelu dovela je do široke javne rasprave među bundesligaškim trenerima. Felix Magath, 55-godišnji strateg Wolfsburga, apsolutno se slaže.

- Vidim stvar identično kao Rangnick. Radi se o pogreški koja je postala pravilo u nogometnim klubovima, prema kojoj igrač momčadi ispada važniji od trenera. Klasičan je primjer Ronaldinho u Barceloni. Upravo su takve okolnosti dovele do njegove i krize momčadi u posljednje dvije sezone.

Složio se i direktor Kölna Michael Meier.

- Rangnick nije rekao ništa ekskluzivno. Taj je model u svakom slučaju najsretnije rješenje protiv rastućeg nezadovoljstva igrača kad su njihova različita primanja u pitanju.

Takvi su primjeri, međutim, u Bundesligi vrlo rijetki. Osim kod Hoffenheima, isti princip vrijedi još samo u Kölnu, gdje je Christoph Damum (2,2 milijuna) za 600.000 eura bolje plaćen od portugalskog internacionalca Armanda Petita, najbolje plaćenog igrača.

U Bayernu Jürgen Klinsmann i Luca Toni zarađuju jednako, a u HSV-u, donosi Bild, Ivica Olić i Nigel de Jong sa po 2,8 milijuna za okruglih milijun eura nadmašuju plaću trenera Martina Jola.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije