Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOPOZIVA OSTAVKA

Rubčić: Više nisam bio autoritet u svlačionici

Robert Rubčić
Goran Kovačić
21.09.2009.
u 12:18

Jutro nakon teškog poraza (0:6) u Maksimiru trener Robert Rubčić podnio je neopozivu ostavku na mjesto šefa stručnog stožera, piše na službenim stranicama HNK Rijeke.

- Osjetio sam da u ovom trenutku ne mogu podignuti momčad, da više nisam autoritet u svlačionici, a već sam i ranije rekao da ću otići kada dođe do toga. Smjena trenera nerijetko donosi pozitivan šok momčadi, pa je možda to potrebno da se igrači razbude.

- Mislim da sam napravio ono što je najbolje za klub u ovom trenutku - rekao je trener Robert Rubčić koji će nakon Rijeke prvo malo na odmor, a onda će razmišljati o novom poslu.

 - Ovo mi je bilo dobro iskustvo. Vjerujem da mogu još puno dati u trenerskom poslu, ali sada mi je potreban odmor. Biti trener Rijeke je stresan posao jer se uvijek očekuju dobri rezultati - pojasnio je Rubčić koji će se zasigurno jednom na Kantridu ponovno vratiti. Nije rekao zbogom, tek doviđenja. Rubčićevu ostavku klupsko vodstvo je i prihvatilo.

Predsjednik Ivan Turčić nije htio govoriti o nasljedniku. Rekao je samo da će ime novog trenera biti poznato već u utorak. Direktor Mario Rubeša bio je nešto rječitiji.

 - Rubčić je nekoliko puta ove sezone dao naslutiti da bi mogao otići. Mi mu se zahvaljujemo na onome što je napravio za klub, izvukao je prošlu sezonu, okončao je dobrim rezultatom i plasirao se u Kup Uefe - rekao je Rubeša dodajući kako je neshvatljiv pristup i ponašanje igrača u Maksimiru nakon što su svima isplaćeni zaostaci i nemaju nikakav razlog za nezadovoljstvo.

 - Poraz na takav način je velik problem i velika mrlja ugledu kluba. Samo igrači s karakterom mogu igrati u Rijeci, a to je nedostajalo protiv Dinama. Igrači moraju već u kup utakmici u srijedu vratiti povjerenje koje je klub imao u njih. Što se novčanih kazni tiče, mislim da je treba biti, ali o tome ćemo u dogovoru s novim trenerom - poručio je direktor Rubeša.

Momčad će do izbora novog trenera voditi Rubčićevi pomoćnici Tot i Škerjanc i na njima je da spreme igrače za srijedu i utakmicu s Croatiom u Slavonskom brodu.

Što se Rubčićeva nasljednika tiče, nagađanja je mnogo. U najozbiljnijim kombinacijama je Zoran Vulić s kojim se i razgovaralo, ali i sam Vulić kaže da nije jedini kandidat. U igri je bio i Zvonimir Soldo do kojega su odgovorni pokušali doći, no bez uspjeha.

Ključne riječi

Komentara 2

BI
bilo i crno vino
14:46 21.09.2009.

Slazem se sa donjim komentarom. Uz ispravku za sve osim hajduka.

XY
xyxyxy
13:50 21.09.2009.

Tko mijenja trenera nakon poraza od Dinama. Neka je bio debakl, to nije mjerilo, Dinamo je Barcelona za sve u ligi kad žele igrat i kad se trude. Nitko im ništa ne može, i zašto mijenjat trenera koji je pokazao rezultat?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije