Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3 GODINE OD SMRTI SARAČEVIĆA

Sjećanje na istinsku legendu: Na putu kući izdalo ga srce, nisu ga uspjeli spasiti

Zagreb: Posljednja počivališta hrvatskih velikana i zaslužnih osoba na blagdan Svih svetih
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/5
21.02.2024.
u 14:20

Na semaforu mu je pozlilo pa je Stančin odmah pozvala hitnu pomoć. Liječnici su ga reanimirali 40-ak minuta, ali ga nažalost nisu uspjeli vratiti u život.

Na današnji dan 2021. godine preminuo je bivši rukometaš i trener Zlatko Saračević (59). S igračicama Podravka Vegete, koju je vodio, 21. veljače u Koprivnici proslavio je važnu pobjedu nad Lokomotivom u borbi za naslov, a tragedija se dogodila kada se vraćao. Saračević je nakon utakmice kući vozio trenericu vratarki Barbaru Stančin. Na semaforu mu je pozlilo pa je Stančin odmah pozvala hitnu pomoć. Liječnici su ga reanimirali 40-ak minuta, ali ga, nažalost, nisu uspjeli vratiti u život.

 

– Čestitam curama što su izdržale sve ovo. Moram priznati da je pritisak bio nenormalan – rekao je nakon pobjede, uoči kobnog događaja. 

Saračević je Podravku trenirao od 2018. godine i trebao je otići na kraju sezone. Ranije je trenirao Zagreb, a bio je i pomoćnik u reprezentaciji. Kao rukometaš, bio je sjajan desni vanjski s ubojitom desnicom. U dresu hrvatske reprezentacije bio je olimpijski pobjednik iz Atlante 1996., svjetski doprvak sa SP-a na Islandu 1995., osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu u Portugalu 1994. i zlata na Mediteranskim igrama 1993. u Languedoc-Roussillonu.

Sa Zagrebom je bio europski prvak 1992. i 1993. godine, dok je s Veszpremom bio europski doprvak 2002. Kao član hrvatske reprezentacije 1996. godine dobitnik je Državne nagrade za šport "Franjo Bučar".

Tijekom trenerske karijere vodio je Zamet, Nyíregyhazi, Čelik, Dubrovnik, PPD Zagreb te Podravka Vegetu.

– Pamtit ćemo ga kao velikog čovjeka koji je puno napravio za hrvatski rukomet, a posebno po velikom tragu koji je ostavio u rukometnom klubu Podravka – poručili su iz tada RK Podravka Vegete, posljednjeg kluba koji je vodio velikan hrvatskog rukometa.

 
 
 
 
Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Šund_Alpinisti
Šund_Alpinisti
23:28 22.02.2024.

Neki sam dan ponovno pogledao legendarnu utakmicu protiv Poljske kada smo trebali 11 razlike i napravili ih. Zlatko je komentirao. Bilo mi je jako teško jer sam tog čovjeka jako cijenio! Mir vječni daruj mu Gospodine!

Avatar NE oprostiti NE zaboraviti
NE oprostiti NE zaboraviti
18:30 21.02.2024.

pokoj mu duši , uvijek sam se pitao kakav bih trener bio muške reprezentacije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije