Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANI SVOJU ZEMLJU

Slavni Ukrajinac krenuo u rat, a opremu je nabavio u Zagrebu: Svaki Rus je odgovoran za svog predsjednika

18.03.2022.
u 11:02

"Kada ideš na takvo mjesto, želiš znati kako funkcionira puška. Ne znači da će zaista biti potrebna, ne znam  hoće li, ali znači da ću se moći obraniti, ako se nađem u nekoj bitci, pucat ću i pogoditi pogoditi metu", rekao je Dolgopolov, a dok je razgovarao za BBC oglasile su se sirene za uzbunu u gradu

Bivši ukrajinski tenisač Aleksandar Dolgopolov rekao je da su tenisači i bitni ljudi tenisa previše pasivni i da  trebaju suspendirati igrače iz Rusije dok traje rat u Ukrajini. Ovaj 33-godišnjak je za BBC izjavio da odluka da se ruskim tenisačima dozvoli da se natječu kao neutralni igrači, uz uklanjanje njihove zastave, "ne mijenja ništa".

Bivši 13. tenisač svijeta se vratio u Kijev kako bi se pridružio ukrajinskoj jedinici teritorijalne obrane. Nedavno je prošao vojnu obuku kako bi naučio koristiti oružje.

"Kada ideš na takvo mjesto, želiš znati kako funkcionira puška. Ne znači da će zaista biti potrebna, ne znam  hoće li, ali znači da ću se moći obraniti, ako se nađem u nekoj bitci, pucat ću i pogoditi pogoditi metu", rekao je Dolgopolov, a dok je razgovarao za BBC oglasile su se sirene za uzbunu u gradu. 

Zanimljivo, opremu je nabavio u Zagrebu.

- Našao sam i dečke iz SAD-a koji su također bili spremni krenuti u Ukrajinu. Uzeo sam neke pancirke, odletio u Zagreb i kupio svu opremu koja nam je trebala. Plus, nabavili smo neke termalne dalekozore i razne stvari. Vozio sam po Europi i ušao u Ukrajinu preko Poljske. Sada sam u Kijevu - napisao je Dolgopolov na svojim društvenim mrežama i dodao: 

- Ovo je moj dom i branit ću ga, zajedno sa svima koji su ostali. Velika hvala i respekt našim slavnim ljudima na bojištima. Ponosan sam na to koliko je zemlja ujedinjena pod pritiskom ludog diktatora. Istina je iza nas, a ovo je naša zemlja. Ostat ću u Kijevu do pobjede i kasnije, slava Ukrajini - završio je Dolgopolov.

Podsjetimo, Rusija i Bjelorusija suspendirane su iz međunarodnih natjecanja nakon ruske invazije na Ukrajinu, ali su Međunarodna teniska federacija ITF, ATP i WTA dozvolili igračima iz obje zemlje da nastave natjecanja kao neutralni sportaši. 

Ruski tenisač Danil Medvedev je rekao da želi mir u svijetu, dok je njegov sunarodnjak Andrej Rubljov na turniru u Dubaiju napisao poruku: "Bez rata, molim vas". Međutim, Dolgopolov je razočaran.

"Poznajem sve te momke osobno. Oni su dobri i ne želim ih uvrijediti, ali vjerujem da Rusiju treba blokirati u svim sportovima, kulturi. Mislim da je svaki Rus odgovoran za svoju vladu i svog predsjednika. Ništa ne mijenja to što igraju kao neutralni i što im je oduzeta zastava. Čak i sankcije koje su uvedene, čak ni uništena ekonomija nije dovoljna da se Vladimir Putin zaustavi", dodao je i rekao da nije dovoljno govoriti da su protiv rata.

"To svuda čujemo. I Miss svijeta kaže da je protiv rata, na dodjeli Oscara to čujemo...", rekao je Dolgopolov i dodao da je "inspirativno" vidjeti nekoliko ukrajinskih sportista, među kojima je i njegov kolega Sergej Stahovski, koji se prijavljuju za borbu.

Ključne riječi

Komentara 1

PA
Pahor
11:41 18.03.2022.

Slava Ukrajini! Nitko, pa ni ruski " fasisti" ne mogu pokoriti narod koji je ujedinjen i voli svoju domovinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije