Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAO NA TRACI

Svi koji su izašli pred suca u istražnom su zatvoru. Odvjetnik najavio: 'Tražit ćemo izuzeće osvetoljubivog suca!'

Atena: Uhićeni navijači izvedeni pred tužitelja
Foto: YIANNIS.PANAGOPOULOS
1/8
12.08.2023.
u 19:40

Sutra bi pred suca trebalo izaći još 35 osumnjičenika. Odvjetnik uhićenih BBB-a sam je kazao kako vjeruje da je istražni sud unaprijed odlučio svima odrediti mjeru istražnog zatvora. Stoga je izgledno da će sudbinu svojih suosumnjičenika dijeliti i sutrašnjih 35 osoba

U nastavku istrage navijačkih nereda koji su u noći s ponedjeljka na utorak izbili u atenskoj četvrti Nova Filadelfija već je 70 osoba poslano u istražni zatvor. Kao i sa 30 koji su pred istražnog suca izašli jučer (među njima 26 Hrvata) i danas je svih 40 osumnjičenika određena ista mjera.

Poseban je naglasak stavljen na istragu ubojstva 29-godišnjeg navijača AEK-a, a među glavnim osumnjičenima su Hrvat, Albanac i tri Grka. Prema pisanju grčkog Newsita kod Hrvata i Albanca pronađeni su noževi, a na jučerašnjem saslušanju kazali su da nisu krivi i objasnili što su radili za vrijeme sukoba.

GALERIJA Osumnjičeni izvedeni pred istražnog suca zbog nereda i ubojstva navijača AEK-a

Atena: Uhićeni navijači izvedeni pred tužitelja
1/14

Sutra bi pred suca trebalo izaći još 35 osumnjičenika. Odvjetnik uhićenih BBB-a sam je kazao kako vjeruje da je istražni sud unaprijed odlučio svima odrediti mjeru istražnog zatvora. Stoga je izgledno da će sudbinu svojih suosumnjičenika dijeliti i sutrašnjih 35 osoba.

VEZANI ČLANCI:

Odvjetnik Athannasio Kamainakis uputio je apel grčkim vlastima. "Apeliram na grčku i hrvatsku vladu da ozbiljno shvate ovu situaciju te osiguraju pravedno suđenje. Trebamo pomoć hrvatskog veleposlanstva. Ovdje su ljudi koji će ići u zatvor, ali nisu kriminalci, već navijači i mladići od 19, 20 i 21 godinu. Idu u napučene zatvore gdje može biti odmazde od brojnih grčkih navijača", kazao je.

Drugi odvjetnik, Vasilis Noulezas,  koji zastupa nekoliko osumnjičenih Hrvata dotaknuo se pristupa grčkog prvosuđa, ali i medija.  "Vjerujem da je istražni sudac bio pun predrasuda, zbog svega što je vidio u grčkim medijima. Bio je osvetoljubiv prema nama, pogriješio je. Zatražit ćemo unutar pet dana njegovo izuzeće iz ovog slučaja", istaknuo je.

VIDEO Grci: Otkriven uzrok i točno vrijeme smrti grčkog navijača. Našao se među sukobljenim huliganima

Komentara 18

VL
vladek370
20:31 12.08.2023.

Treba ih po skraćenom postupku osuditi na 10 godina. Zbog takvih nisam bio na utakmici više od 30 godina. Zadnju utakmicu sam gledao u bivšoj Yugi, Dinamo Hajduk, bio sam na istoku, mještani navijači nitko me nije krivo niti pogledao a kamoli nešto drugo. Zato te huligane treba drastično kažnjavati.

KU
Kujttim
21:04 12.08.2023.

Neki će izgubiti posao, a neki će godišnji provesti i grčkom zatvoru. Ne kažem da su krivi, odluku o krivnji će donijeti sud, ali ako Grčka zabrani gostovanje navijačima, a ti se oglušiš na to, pa zamaskiran i naoružan palicom ideš kroz Grčku, a što možeš očekivati nego oštrog i osvetoljubljivog suca? Što si tražili to su i dobili iako ne mislim da su svi huligani, ali jbg....

LE
Lemy
21:14 12.08.2023.

Treba sve koji su se došli tući u Grčku je..ti u zdrav mozak, sram ih bilo. Neka im opale po par godina zatvora pa im neće pasti volja za tučom. Nisu imali milosti prema drugima niti sud niti ikakva država ih ne treba braniti. Šupci jedni što se skrivate, treba razotkriti i napisati pravo ime i prezime.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije