Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natko Zrnčić-Dim pao

Svindalu zlato, Kostelić 16. u super G-u

Ivica Kostelić
AFP
19.02.2010.
u 22:21

Sjajni Norvežanin Aksel Lund Svindal potvrdio je da je na Zimske olimpijske igre u Vancouver došao u velikoj formi. Nakon srebra u spustu, u petak je osvojio zlatno odličje u super G-u.

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić završio je na 16. mjestu. Uz nekoliko pogrešaka nije mogao do boljeg plasmana kakvom se nadao budući da je upravo na stazi u Whistleru ostvario svoj najbolji rezultat u Svjetskom kupu u ovoj disciplini. Naime, prije dvije je godine osvojio osmo mjesto. U petak je, pak, za pobjednikom Svindalom zaostao 1.13 sekundi.

Ivan Ratkić zauzeo je 26. mjesto s 2.33 sekunde zaostatka za pobjednikom. U vrijeme njegova nastupa sa startnim brojem 43 staza je već bila prilično oštećena, tako da se njegov rezultat može ocijeniti solidnim. Natko Zrnčić-Dim nije uspio završiti utrku. Pao je nakon drugog prolaznog vremena, na kojem je imao 1.17 sekundi zaostatka, probivši prvu zaštitnu mrežu. Srećom, prošao je bez ozbiljnijih posljedica.

Svindal je sjajnom vožnjom nadmašio drugoplasiranog Amerikanca Bodea Millera za 28 stotinki, osvojivši drugu olimpijsku medalju u karijeri. Miller je, pak, četvrti put u karijeri stao na olimpijsko postolje, a već drugi put u Vancouveru. U spustu je, podsjetimo, osvojio broncu, a iz Salt Lake Cityja ima srebra u veleslalomu i kombinaciji.

A da postolje super G-a ne bude potpuno identično kao ono spustaško pobrinuo se Andrew Weibrecht koji je senzacionalno došao do bronce. Nikad u karijeri 24-godišnji Amerikanac nije bio na postolju u Svjetskom kupu, ali u petak je odlično odradio svoju vožnju, zaostavši za Svindalom 31 stotinku.

Svindal je, pak, svojom pobjedom nastavio norvešku dominaciju u ovoj disciplini. Naslijedio je, naime, sunarodnjaka Kjetila Andrea Aamodta koji je bio najbrži na posljednjim dvjema Igrama, u Salt Lake Cityju i Torinu, ali i na onima u Albertvilleu, još 1992. godine. Tako je od sedam zlatnih medalja u povijesti super G-a, njih čak četiri otišlo u Norvešku.

Još je jednom razočarao Švicarac Didier Cuche, jedan od favorita za medalju. Nakon šestog mjesta u spustu, u super G-u je bio još slabiji, završio je na desetom mjestu. No, još su veći debakl doživjeli Austrijanci. Njihov najbolji predstavnik u petak bio je Benjamin Raich na 14. mjestu, Georg Streitberger je bio 17., Mario Scheiber 20., a Michael Walchhofer tek 21.

Utrku je obilježio i težak švedskog 40-godišnjeg veterana Patrika Järbyna zbog čega je natjecanje nakratko bilo prekinuto. Järbyn je prevezen u bolnicu, a zasad nema informacija o težini njegovih ozljeda.

ZOI, alpsko skijanje, super G (muški),  rezultati:

1. Svindal (Nor) 1:30.34

2. Miller (SAD) 1:30.62

3. Weibrecht (SAD) 1:30.65

4. Heel (Ita) 1:30.67

5. Guay (Kan) 1:30.68

6. Innerhofer (Ita) 1:30.73

7. Staudacher (Ita) 1:30.74

8. Janka (Švi) 1:30.83

9. Grünenfelder (Švi) 1:30.90

10. Cuche (Švi) 1:31.06

...

16. Kostelić (Hrv) 1:31.47

...

26. Ratkić (Hrv)  1:32.67

...

Komentara 1

LU
luena
08:14 20.02.2010.

Al ga totalsport brlj,pratila sam Supe Gi...NIkakve greske nije Kostelic napravuio,vozio je dobro ,ali oprezno,mulju ga ovi samo tako...Tko je grjesio bio je Slovenacu trecini piste i tako ispao iz takmicenja...Iva nije bio zadovoljan,vidjelo se na njemu,svi su govorili daili da je jedn koji najlijepse vozi u Gi.u..ali bio je oprezan...naveli su njegove ozljede kojih je imao previse,ali vazno je da i totalsport nase hrvatseke sportase popljuje...Jadna majko svako je i u njih novinar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije