Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMAŠIO S BIJELE TOČKE

Treba li Modrić i dalje pucati penale za vatrene? Njegova statistika ne izgleda najbolje

Real nakon jedanaesteraca svladao Manchester City za polufinale Lige prvaka, kazneni udarac promašili i Modri? i Kova?i?
Foto: Mike Egerton/PRESS ASSOCIATION
1/35
18.04.2024.
u 17:17

Kramarić je zabio čak 91 posto penala. Budimir je u karijeri zabio 85 posto penala koje je izvodio. Petković je zabio 84.5 posto svih penala, a Majer i dalje ima stopostotni učinak. Luka Modrić ne drži korak kada je riječ o ovim postocima

Ljubitelji nogometa su u srijedu navečer imali priliku uživati u sjajnom obračunu Real Madrida i Manchester Cityja na Etihadu. U uzvratnoj utakmici četvrtine finala Lige prvaka aktualni prvaci i "kraljevski klub" odigrali su 120. minuta s po jednim pogotkom za svaku momčad, čime je rezultat završio na ukupnih 4:4. To je značilo da su o pobjedniku morali odlučiti penalima, a pucala su ih i dva hrvatska nogometna reprezentativca.

Mateo Kovačić i Luka Modrić promašili su svoje udarce s bijele točke. Na uspjeh kapetana vatrenih se to nije previše odrazilo obzirom da su njegovi suigrači zabijali, no Kovačićev klub izgubio je priliku da nastavi borbu za obranu naslova prvaka Europe. Ovoga se puta hrvatski dvojac nije iskazao, a vratari nisu imali puno problema s njihovim udarcima. Pucali su lijevo, nisko i suviše blizu protivničkog golmana. Dakako, uz ovakve udarce, postavlja se pitanje bi li trebali izvoditi penale za reprezentaciju.

VIDEO Modrić napušta Real, ali ostaje u Europi: Kapetan vatrenih je dobio fantastične ponude dva giganta'

Osobito je ono bilo istaknuto kod kapetana Luke Modrića. S puno problema je zabio Austriji, promašio protiv Turske. Tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji je promašio protiv Danske, a poslije zabijao u raspucavanju i u utakmici protiv domaćina. Štoviše, među vatrenima ima dovoljno sjajnih izvođača poput Andreja Kramarića, Lovre Majera, Brune Petkovića i Ante Budimira.

Kramarić je zabio čak 91 posto penala. Budimir je u karijeri promašio tri penala od njih 20, to jest ima uspješnost od 85 posto. Petković je promašio tri više od Modrića, ali zabio je 21 što ga stavlja na 84.5 posto uspješnosti. Majer je u karijeri iz igre izvodio 14 penala i svaki je zabio.

Foto: SofaScore

Modrić s druge strane ima nešto slabije brojke. Za reprezentaciju i klub je od sezone 2015/16. do danas iz igre izveo 13 penala. Od toga je 9 zabio, a 4 promašio što ga stavlja na tek 69 posto uspješnosti. U raspucavanjima je izveo ukupno 7 penala i promašio jedan, to jest uspješnost mu je na 86 posto.

GALERIJA Real slavio u drami penala! Unatoč Modrićevu promašaju, Madriđani su porazili prvake

Real nakon jedanaesteraca svladao Manchester City za polufinale Lige prvaka, kazneni udarac promašili i Modri? i Kova?i?
1/35

Komentara 9

NA
not_a_robot
06:01 19.04.2024.

U hrvatskom jeziku ne postoji riječ penal. Postoji kazneni udarac ili jedanaesterac. Što se pak izvođenja kaznenih udaraca tiče odlučiti će izbornik ili od njega ovlaštena osoba.

Avatar Prosenjak
Prosenjak
10:22 19.04.2024.

Ja obožavam Luku Modrića, on je van svake konkurencije najbolji hrvatski nogometaš svih vremena, međutim kad je riječ o izvođenju kaznenih udaraca s 11 metara on ih nikad nije ni trebao izvoditi jer ja bi svaki put doživio mali infarkt kad bi on šutirao. Prije je to trebao biti Rakitić a danas Brozović ili Majer koji to rade puno bolje i sigurnije.

KU
Kujttim
01:26 19.04.2024.

Penali su lutrija. Nije svaki dan isti, ali Dalić ima povjerenje u Modrića i najlakše mu je staviti Luku na popis izvođača.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije