Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izborili polufinale

Ukrajinska senzacija: Živio s trudnom suprugom u bunkeru. Sada je najbolji strijelac Eura

Germany - Ukraine
Foto: Marcus Brandt/DPA
1/5
03.07.2023.
u 12:33

Na Europskom prvenstvu do sada je upisao tri pogotka, a izvanrednom igrom protiv Francuske u četvrtfinalu spasio je svoju reprezentaciju. Ukrajina se u Rumunjskoj pokazala izvrsnom igrom, a pred njom je Španjolska, jedina reprezentacija s kojom su do sada odigrali neriješeno

Ukrajinska U-21 reprezentacija pretvara se u senzaciju ovogodišnjeg Europskog prvenstva u Rumunjskoj. Nakon izvrsno odigranih utakmica u skupini u kojima je slavila protiv mladih vatrenih s 2:0, reprezentacije domaćina Rumunjske s 1:0 te odigrala neriješeno protiv Španjolske rezultatom 2:2, sada su dojmljivo svladali Francuze u četvrtfinalu s 3:1

Premda je Francuska već u 19. minuti preuzela vodstvo pogotkom Cherkija, preokret je donio igrač utakmice Giorgi Sudakov. Njegova dva pogotka u prvom poluvremenu (32. i 44. minuta) okrenula su rezultat, a njegov suigrač Bondarenko potvrdio je pobjedu golom u 86. minuti. 

GALERIJA Hrvatska izgubila od Španjolske i time se oprostila od prvenstva

Germany - Ukraine
1/5

Sudakov je u ovom trenutku najbolji strijelac prvenstva s tri pogotka, no samo prije godinu dana njegov je život izgledao potpuno drugačije. Naime, po početku sukoba u Ukrajini, igrač i njegova supruga bili su prisiljeni živjeti u bunkeru. Fernando Valente, trener rezervnog sastava Šahtar Donjecka objavio je fotografiju para iz tog vremena i uz nju napisao: 

VEZANI ČLANCI:

"Sudakov je najtalentiraniji igrač kojeg sam ikada trenirao. Reprezentativac Ukrajine koji je nedavno potpisao ugovor sa Šahtarom do 2026. godine. Fantastična osoba koja čeka da postane otac. Ostvarenje snova prekinuo je besmisleni rat zbog kojeg je bio u bunkeru. Molim se za ovaj par i sve mlade igrače i prijatelje koji su me usrećili tijekom dvije godine koliko sam tu radio."

"Sudakov je momak s nevjerojatnim potencijalom, mogao bi igrati za Barcelonu ili Manchester City. Najbolji je igrač kojeg sam ikada trenirao i imamo odlične odnose. Imam fotografiju njega i njegove trudne supruge. Bili su toliko sretni, a prije nekoliko dana poslao mi je fotografiju iz bunkera. Kada god pogledam te slike, krenu mi suze."

VIDEO Modrić potpisao novi ugovor s Realom! Kapetan ostaje kako bi poveo Hrvatsku na Euru?

Komentara 2

HR
hr76
13:08 03.07.2023.

Oni se ne bore samo za sebe, nego i za svoju domovinu. Isti takav naboj imali smo i mi devedesetih, a danas ga imamo jedino u A reprezentaciji, zato smo tako dugo među najboljima. Mladi, ugledajte se na Luku i ekipu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije