Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA EURO

VIDEO Vatreni od sutra na Poljudu. Protiv Walesa kreće Livaja, Petković će putovati u Tursku

Trening hrvatske nogometne reprezentacije u Dugopolju
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/13
23.03.2023.
u 18:09

Utakmica se bliži, hrvatska reprezentacija prekosutra na punom Poljudu dočekuje Velšane. Prema našim saznanjima u početnom će se sastavu u subotu naći Livaja i Andrej Kramarić, a ozlijeđeni Bruno Petković, koji trenira individualno, mogao bi biti spreman za drugu utakmicu, gostovanje kod Turaka.

Prva utakmica hrvatske nogometne reprezentacije na početku kvalifikacija za Euro 2024. sve je bliže. Vatreni će u subotu od 20.45 sati na Poljudu dočekati nogometaše Walesa, za koje se posljednjih dana, kao i danas, pripremaju u Dugopolju. Na takav su se potez odlučili kako bi travnjak splitskog stadiona bio u što boljem stanju za susret, koja će ispuniti stadion. Naime, ulaznice su rasprodane i očekuje se više od 32 tisuće gledatelja. 

Susret su danas na konferenciji za medije najavili naši braniči Joško Gvardiol i Borna Sosa, ističući kako žele pobjedu protiv Velšana, ali i Turske, s kojom ćemo snage u utorak suočiti u njihovoj Bursi. Wales ne može računati na nekoliko stožernih igrača, ozlijedili su se prvi vratar Wayne Hennessey i bek Tottenhama Ben Davies. Neki gostujući navijači već su stigli u Hrvatsku pa oduševili gestom - u centru Zagreba dijelili su cvijeće

Na jučerašnjem treningu nije bilo Brune Petkovića, koji je po svemu sudeći otpao za okršaj. Poštedu je dobio Josip Juranović, ali član Union Berlina nije došao pod znak upitnika i trebao bi biti spreman. Treninzima se, pak, vratio Marcelo Brozović. Ivo Grbić stigao je kao zamjena za viroznog Ivicu Ivušića, koji neće moći konkurirati. 

treninga hrvatske reprezentacije, koji je počeo u 18 sati, javio se naš reporter Tomislav Dasović. Petković bi trebao raditi po individualnom programu pa s reprezentacijom ipak putovati na drugu utakmicu, u Tursku. 

23.03.2023., Split - Na stadionu Hrvatski vitezovi odrzan je trening hrvatske nogometne reprezentacije uoci utakmice kvalifikacija za EURO 2024. koju igraju protiv Walesa. Lovro Majer, Martin Erlic Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Sreli smo bivšeg nogometaša, danas trenera Mihaela Mikića, koji je stigao s polaznicima trenerske akademije HNS-a. Ukratko smo popričali. 

- U Splitu smo na edukaciji za Uefa Pro trenere. Ovo nam je u programu, gledanje treninga. Dobit ćemo neke zadatke za subotnju utakmicu. Ovdje smo punih osam dana. Od jutra do navečer imamo program. Nismo razgovarali s izbornikom Dalićem, ali s njegovim pomoćnicima da. Svi reprezentativci su na vrhunskom nivou i odlično rade. Ljudi su željni nogometa, reprezentacije, pogotovo nakon velikih uspjeha i povratka iz Katara. Svaka utakmica je opasna, pogotovo nakon njihovih uspjeha, ali nadam se čistoj pobjedi. 

Sutra će Zlatko Dalić i Luka Modrić najaviti utakmicu s Velšanima. U ponedjeljak vatreni lete za Tursku, gdje ih pred 40 tisuća navijača, dakle, čeka druga utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Hrvatska je jedina reprezentacija dosad nikad, u 35 utakmica, nije izgubila kvalifikacijsku utakmicu na domaćem terenu. 

Trening hrvatske nogometne reprezentacije u Dugopolju
1/7

Uoči utakmice protiv Walesa, bit će održana minuta šutnje za nedavno preminulog igrača i trenera Hajduka Petra Nadovezu, kao i trenera svih trenera, Miroslava Ćiru Blaževića. Od prve bi minute, prema našim saznanjima, protiv Velšana trebao krenuti Marko Livaja, ali i Andrej Kramarić

Sastav bi trebao izgledati ovako: 

Livaković - Juranović, Šutalo, Gvardiol, Sosa - Modrić, Brozović, Kovačić - Perišić, Livaja, Kramarić. 

Komentara 2

KA
kažemja
18:44 23.03.2023.

Jel ima još neko tko će igrati uz Livaju ili je i on sam dovoljan? Pitam za frenda.

ZG
zg1985
19:25 23.03.2023.

jesu rekli livaji da nece sudit ni pajac ni dario bel pa nece dobit 2 penala?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije