Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proslavili obljetnicu

Uvjerljiva pobjeda dubravaša nad favoritom - poklon klubu za 48. rođendan

23.04.2024.
u 00:25

Rođendan je tog dana, 25. po redu, slavio i krilni-centar Toni Ročak koji je u pobjedu Dubrave nad Cedevitom Junior ugradio 14 koševa i 9 skokova

Na dan proslave 48. rođendana kluba, današnji košarkaši Dubrave svoju publiku nisu iznevjerili. Štoviše, vrlo uvjerljivo pobijedili su gostujuću Cedevitu Junior (90:76), sastav koji je u istočni dio glavnog grada stigao sa osam pobjeda više na ljestvici Favbet Premijer lige što se na parketu nije vidjelo.

Dapače, cedevitaši nisu ličili na energičnu momčad koja je u posljednje vrijeme igrala brzu i modernu košarku (imali su i 15 skokova manje) a dubravaši su sve pogađali a kada je tako onda se obično kaže da ti sve ide od ruke kao da ti je rođendan. Baš kao što je to bilo cijelom klubu.

No, jednom od dubravaša doista je bio rođendan (25. po redu) a njega je na parketu proslavio krilni-centar Toni Ročak (14 koševa, 9 skokova), možda i najbolji ovosezonski igrač momčadi koji je kazao:

- Znali smo da nam je ovo posljednja utakmica kod kuće u osnovnom dijelu sezone i da će biti puna dvorana. Cijeli tjedan smo se pripremali za ovaj nastup i došli smo s pravom energijom.

A ona se očitovala i u timskom duhu kojeg oslikava i neobična podudarnost a to je da su čak četvorica igrača susret završila s 14 koševa (Ročak, Vragović, Vidović i Matić) a dvoznamenkast je bio i Amerikanac Hudson (10 koševa). Kod cedevitaša, koji su u 27. minuti ostali bez trenera Mulaomerovića (isključen zbog dvije tehničke) a u 33. bez centra Karačića (ozljeda koljena), osim spomenutog igrača (17 koševa) najviše se isticao američki bek-šuter Kevaughn Allen (23 koša, trice 4 od 5). Od mlađih igrača najviše se svidio Ivan Bogdanović (13 koševa, 8 skokova) kojeg su došla pogledati sedmorica NBA skauta.

A izbor Tonija Ročaka kao pojačanja bio je pun pogodak vodstva Dubrave koje sada može samo žaliti što ovog srčanog igrača neće moći zadržati i sljedeće sezone. Jer, na njega su oko već bacili, čujemo neslužbeno, Zadar i Šibenka a vjerojatno još pokoji klub.

- Vjerujem da na ljeto ponuda neće nedostajati no sada sam usredotočen da ovu sezonu završim kako spada. S ovom pobjedom smo jedan korak bliže osmom mjestu i doigravanju a ja vjerujem ako budemo gladni kao danas da i Cibonu možemo dobiti.

Njega i suigrače u to će dodatno uvjeravati i trener Marijan Bagarić, mladi stručnjak koji je naslijedio abdiciralog Jeronima Šarina. Uostalom, iz posljednjih 10 utakmica dubravaši su u sedam navrata izlazili kao pobjednici a u istom vremenskom okviru imali su šest pobjeda u nizu. I to je nešto s čim se Bagarić može slobodno pohvaliti jer je od momčadi koja je, u jednom trenutku, bila u krugu onih koji će se boriti za ostanak stvorio ozbiljnog kandidata za doigravanje.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije