Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Makarska Open

Uz tenis nude koncerte i kazališnu predstavu, a snimat će se i za Netflix

'Kastela.03.05.2010. Tenisacica Tena Lukas (15) prvakinja hrvatske za juoniore. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
25.05.2022.
u 15:08

Izašli smo iz Bola jer otok ipak ima logističkih poteškoća i došlo je do stanovitog zasićenja. U Makarskoj vidimo prostor za daljnji napredak turnira, ove ćemo godine imati program WTA City, koncerte Nene Belana, Zdenke Kovačiček i klape Cambi, kazališnu predstavu "Bosanac na odmoru" i svašta još, kaže direktor turnira Feliks Lukas

Turnir koji je 15 godina održavan u Bolu na Braču ove je godine preseljen "preko kanala" u Makarsku. WTA 125 turnir tenisačica Makarska Open od 30. do 5. lipnja (u drugom tjednu Roland Garrosa) okupit će brojne poznate tenisačice, među kojima i Ukrajinku Martu Kostjuk, te naše igračice Tenu Lukas i Antoniju Ružić.

- Izašli smo iz Bola jer otok ipak ima logističkih poteškoća i došlo je do stanovitog zasićenja. U Makarskoj vidimo prostor za daljnji napredak turnira, ove ćemo godine imati program WTA City, koncerte Nene Belana, Zdenke Kovačiček i klape Cambi,  kazališnu predstavu "Bosanac na odmoru" i svašta još - kazao je direktor turnira Feliks Lukas.

Da je turnir sve popularniji u svijetu potvrđuje i činjenica da u Makarsku dolazi produkcijska kuća Noah Media Group koja će za Netflixov dokumentarac snimati kadrove na teniskim terenima i u „backstageu“.

- Od 30.svibnja do 5. lipnja Makarska će postati središte zabave i sporta na Jadranu. Pozivam sve ljubitelje sporta i dobre zabave da s nama uživaju u prvom WTA Makarska Open i WTA Cityju koji će Makarsku uvesti u  u ljetnu sezonu na jedan nov i uzbudljiv način. Moram reći da smo iznimno ponosni što smo uspjeli ovako prestižan turnir dovesti u Makarsku, kao i na ostvarenu suradnju Grada, WTA i Valamara, koji se pokazao kao izvrstan partner zajednici. Upravo takva kvalitetna suradnja prvi je korak u stvaranju jednog novog smjera održivog razvoja makarskog turizma - istaknula je Antonia Radić Brkan, zamjenica gradonačelnika Makarske.

Predstavljanju turnira u Zagrebu bio je nazočan i savjetnik resorne ministrice (turizma i sporta) Josip Pavić, a s Floride se javila i Mirjana Lučić i čestitala organizatorima na dovođenju turnira u njezin zavičaj.

- WTA Makarska idealni je spoj turizma i sporta. Ove godine Ministarstvo izdvaja dosad najveći iznos, 30 milijuna kuna, za sportske događaje - napomenuo je Pavić.

Među sudionicima pressice bile su i dvije naše tenisačice, u posljednje vrijeme iznimno uspješne, Antonia Ružić i Tena Lukas. Potonja se upravo vratila iz Rima gdje je osvajanjem ITF-ova turnira za tenisačice nagradnog fonda od 60.000 USD postigla svoj najveći uspjeh. Pa, u čemu je tajna te "eksplozije"?

- Odlučila sam da mi ova sezona bude prekretnica, ili ću nešto postići ili ću se ostaviti tenisa. I zato sam odlučila dati sve od sebe, dobro sam se pripremila i uistinu odigrala jako dobro posljednje turnire. A Rim je bio šlag na torti. Volim igrati pred domaćom publikom, u jako sam dobroj formi i očekujem dobar rezultat - najavila je Tena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije