Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVOTNE PRIČE

Ivana Habazin: Eddie Hearn je licemjer, a nas male Hrvate ponižavaju

Zagreb: Ivana Habazin gošća je Životne priče by Dea Redžić
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
28.04.2024.
u 19:13

U emisiji Životne priče koju možete pratiti na svim platformama Večernjeg lista, našem Facebooku i YouTubeu, u nedjelju u 20 sati, pogledajte što je o tome kazala novinarki Dei Redžić

Trebam izaći iz svlačionice, a pola sata prije meča u svlačionici ja razmišljam zašto meni ovo u životu treba, zašto uopće boksam. Ako izgubim, moram vratiti sav novac koji smo posudili, gdje ću se zaposliti. Strahovi koji su prolszili kroz glavu bili su ogromni, strašni. Znala sam da narednih deset godina neću moći vratiti novac. Molila sam krunicu i govorila sama sebi - 'ne smiješ izgubiti, ne smiješ izgubiti'. Sjetila sam se tada kako moja protivnica dugo nije boksala desert rundi i u jednom trenutku mora početi padati... - priča nam Ivana Habazin, otkrivajući svoje najdublje strahove i emocije koje je proživljavala prije ulaska u ring u Draženovom domu u Zagrebu. 

Ulog su bili pojasevi prvakinje svijeta po WBC i WBA (interim) verziji, pripremala se za to 14 godina i na tom putu profesionalne boksačice pobijedila je još i teže bitke.  Od života u samostanu, do povratka kući,  odnosa s majkom koja njezine mečeve gleda na Normabelima i cilja koji je zacrtala još kao desetogodišnjakinja. Tada je prvi put kazala - bit ću prvakinja svijeta.

- Gledala sam Rockyja po tko zna koji put i u glavu mi je došao glas da ja to mogu. Nisam bila loša u sportovima i odlučila sam probati. Došla sam u boksački klub na Kvatriću, bilo mi je toliko neugodno ući da sam stajala ispred i čekala trenera da se pojavi. Prepoznala sam ga, ali sam mu krivo izgovorila ime. Danas to vjerojatno ne bih mogla napraviti, neke stvari su pitanje trenutka. Kasno sam počela, imala sam tada 19 godina, prisjeća se Ivana u dugom i emotivnom razgovoru u novoj epizodi emisije Životne priče na Večernji tv-u.

Sat vremena ova čudesna žena govorila je o svojim počecima, padovima i najtežim borbama koje je prolazila i izvan  ringa.

Prepuna medijskih obveza, već i u pripremni za iduću borbu, o sebi ovih dana čita u svim novinama i gleda svoju sliku na televizijama, portalima, društvenim mrežama. Svi raspravljaju o teškom životu koji je prošla, ali ona pred kamerama Večernjeg želi poručiti kako težak život nije isprika da od života odustaneš. Ivana je pokazala put, ali profesionalni boks, kao ni odlazak i samostan mladima ne bi preporučila. U emisiji Životne priče koju možete pratiti na svim platformama Večernjeg lista, našem Facebooku i YouTubeu, u nedjelju u 19 sati, pogledajte što je o tome kazala novinarki Dei Redžić.

GALERIJA Habazin slavila u Draženovu dresu i uz 'Život leti kapetane'

Zagreb: Ivana Habazin gošća je Životne priče by Dea Redžić
1/20

Komentara 2

AB
abokatstir
21:55 28.04.2024.

Koji je poznaju bolje i bliže znaju da je pokvarena osoba.

Avatar Behemot
Behemot
11:33 29.04.2024.

Bez obzira kakav je netko, jako naivno je nekoga javno prozivati jer ti se može obiti o glavu. Ali dobro, što je tu je. Kaj se novaca tiče, tu nema brige, mlada, lijepa, bogato se uda. Da imam para i ja bih bio prosac ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije