Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.04.2023. u 20:02
Za prvog finalista juniorske Lige prvaka smo doznali već ranije, momčad nizozemskog AZ Alkmaara izborila je u prvom polufinalnom susretu u Ženevi pobjedu protiv Sportinga iz Lisabona boljim izvođenjem jedanaesteraca (4:3), nakon neriješenog 2:2 rezultata u 90 minuta igre

Juniori Hajduka plasirali su se u finale Uefine Lige prvaka mladih svladavši u polufinalu u Ženevi Milan s 3-1 (0-0), te će u ponedjeljak igrati za naslov s vršnjacima iz nizozemskog AZ Alkmaara.

Golove su za Hajduk dali Jere Vrcić (51), Rokas Pukštas (61) i Šimun Hrgović (76), dok je za Talijane zabio Kevin Zeroli (83). Juniori Hajduka napravili su najveći rezultat u juniorskoj kategoriji u povijesti hrvatskoga nogometa i još su jednu utakmicu udaljeni od trofeja pobjednika Lige prvaka mladih.

Izabranici Marijana Budimira odigrali su zrelo, a u drugom poluvremenu i furiozno jer su postigli čak tri gola u samo 25 minuta, nošeni podrškom nekoliko tisuća svojih navijača na stadionu u Ženevi. Ova generacija Hajduka je u dvije sezone Lige prvaka mladih odigrala čak 12 utakmica i niti jednom nije poražena u 90 minuta, a za dvoboj s Milanom bila je pojačana s članovima prve momčadi Roksom Pukštasom i Lukom Vuškovićem.

Hajduk je bez respekta ušao u utakmicu i u 18. minuti je mogao povesti kada je Rokas Pukštas poslao loptu koju zamalo nije stigao u mrežu pospremiti Mate Antunović. Ipak, najbolja prilika u prom dijelu pripala je milanskoj momčadi, u 28. minuti kada je Paragvajac Cuenca pogodio gredu. U 42. minuti uslijedio je opasan udarac Roka Brajkovića tik pored vratnice.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Splićani su poveli. Brajković je preciznom loptom pronašao u šesnaestercu Jeru Vrcića, koji neometan na drugoj vratnici zakucava za vodstvo Hajduka.

Splitski vratar Borna Buljan brani u 55. i 57. minuti opasne udarce Stalmacha i El Hilala, a u 63. minuti Šimun Hrgović nakon udarca El Hilala s gol-crte u zadnji trenutak izbija loptu. A onda, u jeku napada Milana, "bili tići" su uspjeli postići i drugi pogodak. Amerikanac Rokas Pukštas bio je najbolje postavljen nakon udarca s kuta i glavom pogađa mrežu za delirij nekoliko tisuća splitskih navijača u Ženevi.

U 76. minuti uporni Šimun Hrgović oduzima loptu Coubisu na aut-linij, protura loptu kroz noge milanskom vrataru, te zabija i treći gol Hajduka. U 83. minuti Kevin Zeroli je smanjio udarcem s desetak metara kroz noge Buljana, ali više od toga slavni talijanski klub nije mogao.

Na svom putu ka polufinalu Hajdukovi juniori su svladali - azerbajdžansku Gabalu, albansku Apoloniju te kasnije velike europske momčadi; ukrajinski Šahtar, engleski Manchester City te na koncu njemačku Borussiju Dortmund u dramatičnom ispucavanju jedanaesteraca na kultnom Westfalenu.

Ranije je svoj plasman u finale potvrdio AZ Alkmaar izbacivši lisabonski Sporting na jedanaesterce 4:2 nakon što je u regularnom dijelu bilo 2:2.


 
 

Hajduk
Vrcić 51', Pukštas 69', Hrgović 76'
3-1
Milan
Zeroli 83'
LIGA PRVAKA MLADIH, 18:00, ŽENEVA
Kraj
KRAJ, HAJDUK U FINALU! (Kraj)

JUNIORI HAJDUKA SU U FINALU LIGE PRVAKA! Momčad Marijana Budimira je sasvim zasluženo i suvereno protiv jako zahtjevnog protivnika došla do ultimativne utakmice Lige prvaka mladih. Hajduk je svladao Milan rezultatom 3:1 golovima Vrcića, Pukštasa i Hrgovića u drugom dijelu nakon poprilično podjednakog prvog poluvremena, da bi Milan u završnici samo uspio smanjiti rezultat preko Zerolija. Hajdukove juniore u finalu za trofej čeka ogled protiv AZ Alkmaara!

 

 

21.04.2023., Stade de Geneve, Zeneva, Svicarska - Liga prvaka mladih, polufinale, HNK Hajduk - Milan AC. Nogometasi Hajduka slave pogodak Simuna Hrgovica za 3:0. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

90+1'

Igrat će se još pet minuta sudačke nadoknade u Ženevi. 

90'

Izmjena u obje momčadi. U Hajduku je Begonja ušao umjesto strijelca Hrgovića, a u redovima Milana je Šimić ušao u igru umjesto Cassalija.

87'

Pukštas je zaradio žuti karton nakon jednog oštrijeg starta.

85'

Bio je Hajduk blizu i četvrtom pogotku. Iznimno opasan pokušaj je iz slobodnog udarca s nekih 25 metara uputio Luka Vušković, a otišlo je to tik do vratnice vratara Milana Nave.

83' - MILAN SMANJIO NA 3:1

Kevin Zerolli je zabio pogodak za Milan, Talijani su smanjili na 3:1. Nakon driblinga Traorea i centaršuta Zerolli je opalio prizeman udarac koji nije išao u kut, ali je uhvatio Buljana na krivoj nozi i ušao u mrežu Hajduka. 

79'

Nakon dva pogotka Milan je pokušao smiriti loptu i uzeti posjed, no potreseni rezultatom rade velik broj tehničkih pogrešaka.

Gol
76' - HAJDUK IMA VELIKIH 3:0 (Gol)

GOOOOOOL! Hajduk ima velikih 3:0 protiv Milana u Ženevi u polufinalu Lige prvaka! Stoper Milana Coubis se poigravao, presingom mu je loptu u Milanovom kaznenom prostoru oduzeo neumorni lijevi bek Šimun Hrgović koji je nakon toga kroz noge matirao Navu za veliku prednost i potvrdu ulaska u finale.

 

 

21.04.2023., Stade de Geneve, Zeneva, Svicarska - Liga prvaka mladih, polufinale, HNK Hajduk - Milan AC. Simun Hrgovic postize pogodak za 3:0. Simun Hrgovic, Lapo Nava Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Gol
69' - HAJDUK IMA 2:0 !! (Gol)

GOOOOOOOOOL, 2:0 vodi Hajduk protiv Milana u Ženevi i jednom je nogom u finalu Lige prvaka! Nakon ubačaja iz kuta koji je uputio Roko Brajković najviši je od svih bio Rokas Pukštas, koji je na prvoj vratnici uletio ispred vratara Milana Nave, "napao loptu" i zabio glavom za 2:0.

 

 

21.04.2023., Stade de Geneve, Zeneva, Svicarska - Liga prvaka mladih, polufinale, HNK Hajduk - Milan AC. Rokas Pukstas, Hugo Cuenca, Lapo Nava, Kresimir Nazor Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

65'

Dvostruka promjena u redovima Hajduka. Iz igre su izašli Mate Antunović i Noa Skoko, a u igru su ušli Krešimir Nazor i Tomislav Arković. Time je Marijan Budimir promijenio formaciju u 5-4-1.

64' - HRGOVIĆ ČISTI S CRTE

Hajduk je živio na rubu. Cuenca je nakon kornera nogom pucao s desetak metara, a kad je Buljan već bio svladan, s gol-crte je na drugoj vratnici loptu očistio Šimun Hrgović.

61'

Rossonneri su nakon primljenog pogotka ušli u novu brzinu, još je jednom Milan zaprijetio Hajduku. Stalmach se uspio ušuljati iza posljednje linije Hajduka, ali njegov udarac iskosa iz kaznenog prostora je bio slab i Buljan ga je s lakoćom ukrotio.

56' - OBRANA BULJANA

Fantastična reakcija Borne Buljana! Sam je nakon centaršuta u kaznenom prostoru Hajduka ostao Hilali i neobično zahvatio loptu koja je išla pod samu gredu gola Hajduka, no Borna Buljan je 'iščupao' tu loptu i odbio ju u korner.

54'

Stalmach je za Milan opasno opalio s 20-ak metara. Bio je to neugodan udarac u okvir kojeg je poprilično pokriveni vratar Hajduka Borna Buljan uspio ukrotiti.

Gol
51' - GOOOOL ZA HAJDUK!!! (Gol)

GOOOOOOOOOOOOL! Vodi Hajduk u Ženevi protiv Milana 1:0, strijelac je Jere Vrcić! Odličnu dugu loptu je primio Brajković, predriblao Makenga na desnoj strani i ubacio loptu oštro i prizemno na drugu vratnicu za Vrcića koji iz punog trka pogađa s nekoliko metara za vodstvo Hajduka u polufinalu Lige prvaka.

 

21.04.2023., Stade de Geneve, Zeneva, Svicarska - Liga prvaka mladih, polufinale, HNK Hajduk - Milan AC. Nogometasi Hajduka slave pogodak Jereta Vrcica za 1:0. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

50'

Odlična se prigoda stvorila Hajduku nakon što je Brajković presingom oduzeo loptu Milanovim braničima na njihovoj polovici, ali Antunović je loše primio dodavanje Brajkovića i upropastio prigodu.

48'

Milan je dva puta u uvodu drugog dijela opasno došao pred Hajdukov kazneni prostor preskakanjem linija, dugim loptama, ali Hajdukovi stoperi Jurić-Petrašilo i Vušković su autoritativno očistili te situacije.

46'

Norveški sudac Rohit Saggi je dao znak za početak drugog poluvremena u Ženevi. Treneri Marijan Budimir i Ignazio Abate nisu radili izmjene.

Poluvrijeme
KRAJ PRVOG DIJELA (Poluvrijeme)

Kraj prvog poluvremena polufinalne utakmice Lige prvaka mladih u Ženevi. Hajduk i Milan su odigrali prvih 45 minuta bez pogodaka, a izjednačeni rezultat odražava stvarno stanje na terenu. Hajduk je imao nešto više inicijative u uvodu, a Milan nešto više pri kraju prvog dijela. I jedni i dvije su upisali po dvije dobre prilike, a najbolju je imao Milan kad je u 30. minuti Cuenca nakon udarca iz kuta glavom pogodio gredu. 

 

 

21.04.2023., Stade de Geneve, Zeneva, Svicarska - Liga prvaka mladih, polufinale, HNK Hajduk - Milan AC. Gabriele El Hilali, Simun Hrgovic Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

45'

Hajduk je imao dobru priliku u završnici prvog dijela iz slobodnog udarca na dobroj poziciji, Vušković i Skoko su išli na kombinaciju, nije se to pokazalo dobrom odlukom jer je Hajduk ostao i bez udarca i bez centaršuta.

43'

Cuenca je iz daljine pokušao za Milan, no otišlo je to visoko iznad Hajdukovog gola.

42' - BRAJKOVIĆ PORED GOLA

Priliku za Hajduk iz kontranapada stvorio je Roko Brajković koji je nakon dugog trka s loptom potegnuo prizemno s dvadesetak metara, a taj udarac je otišao malo pokraj desne vratnice Milanovog gola.

39'

Dosta igre se u posljednjim minutama odvija u središnjoj trećini, a Milan je preuzeo nešto više inicijative u odnosu na prvi dio prvog poluvremena. Budući da je riječ o juniorskim momčadima, i jedna i druga stoje poprilično disciplinirano u posljednjim redovima. U posjedu i jedni i drugi imaju po nekoliko neprisiljenih tehničkih pogrešaka.

33'

Nakon prvog žutog kartona ubrzo je stigao i prvi žuti za Hajduk. Luka Vušković je spriječio kontru Milana tako što je u sprintu 'sapleo' Cuencu i profesionalnim prekršajem zaradio javnu opomenu.

31'

Prvi žuti karton na susretu s već nekoliko žestokih startova je zaradio Casali prilično opasnim prekršajem nad Skokom pri kontranapadu Hajduka.

30' - GREDA MILANA

Greda je spasila Hajduk! Najveću priliku zasad na utakmici je u 30. minuti imao Milan kad je nakon udarca iz kuta Cuenca glavom pogodio gredu. Nakon toga lopta se odbijala u petercu Hajduka, ali su braniči splitske momčadi uspjeli to očistiti.

28' - BULJAN BRANI

Prva prilika za Milan na ovom susretu. Poprilično lako je desni bek Cassali prošao Hajdukovom i uputio udarac s ruba kaznenog prostora, a Borna Buljan je obranio taj snažni pokušaj u bližu vratnicu.

21'

Još je jednu dobru akciju stvorio Hajduk zahvaljujući Pukštasovom prodoru, ali u Đolonginom centaršutu nakon tog prodora nije bilo snage.

18' - PRILIKA ZA HAJDUK

Prva velika prilika za Hajduk! Pukštas je sjajnim driblingom prošao 3-4 igrača Milana i ubacio prizemnu loptu na drugu vratnicu, no nju u praznu mrežu nije stigao pospremiti Brajković koji je zamalo zakasnio na taj centaršut.

16'

Prva nešto ozbiljnija situacija na susretu. Vrcić je lijepo ubacio u kazneni prostor, a Antunović nije uspio dobro primiti loptu.

15'

Gledamo poprilično ravnopravnu utakmicu bez ijedne veće prilike nakon prvih 15 minuta, no valja naglasiti da Hajduk izgleda nešto konkretnije u posjedu.

11'

Hajduk je dobrim presingom već tri puta natjerao Milanovu posljednju liniju na pogreške u posjedu. Zasad im se to nije isplatilo većom prilikom ili pogotku, ali činjenica je da vratar i braniči talijanske momčadi pokazuju dosta nervoze u uvodu susreta.

6'

Fantastičan "sombrero" je u šestoj minuti izvela Hajdukova desetka, Jere Vrcić preko braniča Milana Bozzolana. Izmamio je taj potez veliku reakciju s tribina, a na kraju je Vrcić izborio ubacivanje sa strane za Hajduk. Nije se nakon toga, pak, izrodilo nešto veće za hrvatskog predstavnika.

3'

Hajduk je u utakmicu ušao s visokim tempom, ali ipak oprezno pametno. Aktivno 'bili' traže ulazak u posljednju trećinu u posjedu, a van posjeda drže poluvisoki presing.

POČETAK SUSRETA

Sudac Rohit Saggi je dao znak za početak dvoboja u Ženevi. Hajduk je pred velikom navijačkom podrškom otvorio polufinale prvim posjedom.

 

GDJE GLEDATI

Polufinalni susret Hajduka i Milana iz Ženeve (18h) možete pratiti na programu ArenaSport 1.

DJELITELJ PRAVDE

Glavni sudac utakmice bit će Norvežanin Rohit Saggi. Pomoćni suci bit će njegovi sunarodnjaci Morten Jensen Anders Olav Dale. Četvrti sudac bit će Alessandro Dudic iz Švicarske.

VELIKA PODRŠKA

Hajduk u Ženevi očekuje ogromna podrška. Mlade igrače splitskog kluba će u Švicarsku doći podržati gotovo 5000 navijača. Osim navijača iz Hrvatske, Hajduk će doći gledati i navijači iz raznih dijelova Europe.

 

21.04.2023., Stade de Geneve, Zeneva, Svicarska - Liga prvaka mladih, polufinale, HNK Hajduk - Milan AC. Navijaci Hajduka ispred stadiona Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

 

 

Više o atmosferi i navijačima uoči susreta možete pronaći OVDJE.

SASTAVI

Hajduk: Buljan - Hrgović, Vušković, Jurić-Petrašilo, Đolonga - Skoko, Kavelj, Pukštas - Brajković, Antunović, Vrcić

Milan: Nava - Bozzolan, Nsiala-Makengo, Coubis, Casali - Stalmach, Eletu, Zeroli - Sia, El Hilali, Cuenca

 

 

AZ U FINALU

Za prvog finalista juniorske Lige prvaka smo doznali već ranije, momčad nizozemskog AZ Alkmaara izborila je u prvom polufinalnom susretu u Ženevi pobijedila Sporting iz Lisabona 4:3 boljim izvođenjem jedanaesteraca, nakon neriješenog 2:2 rezultata u 90 minuta igre. Više pročitajte OVDJE.

NAJAVA TRENERA

- Osjećaj je odličan. Došli smo na Final Four. Velika scena za sve igrače, za klub. Hajduk je došao u polufinale europskog natjecanja nakon dugo godina. Mislim da je ovo prava promocija igrača, trenera, kluba i hrvatskog nogometa. Milan je veliki klub, ali pobjeđivali smo mi ove godine takve momčadi. Nadam se da ćemo biti pravi, da će igrači biti inspirirani, da ćemo imati malo sreće i proći dalje - najavio je polufinalni susret protiv Milana trener mlade momčadi Hajduka Marijan Budimir.

PUT DO POLUFINALA

Podsjetimo se kako je izgledao put svih momčadi u ovogodišnjoj nokaut fazi Uefine Lige prvaka mladih.


 
 

DOBRODOŠLI

Poštovane čitateljice i čitatelji, dobro nam došli u tekstualni prijenos velike utakmice za hrvatski klupski nogomet, polufinala juniorske Lige prvaka između splitskog Hajduka i talijanskog velikana, Milana.

Komentara 20

PP
pp
19:31 21.04.2023.

Bravo dečki. Kad se hrvatski klub igra u Europi ja sam za njih iako sam dinamovac.

Avatar Cro-Wolf
Cro-Wolf
19:54 21.04.2023.

Bravo dečki... pozdrav od Dinamovca.

Avatar Stradun
Stradun
19:12 21.04.2023.

Bravo naši!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije