Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILO JE SVEGA

VIDEO Derbi se pretvorio u ludnicu: Pogledajte trenutke kaosa u Rimu, crveni kartoni frcali na sve strane

REUTERS/Daniele Mascolo
01.03.2024.
u 23:23

Uoči utakmice u kojoj brani prednost od 1:0 u Ligi prvaka protiv Bayerna, Laziju definitivno nije trebao ovakav poraz

Da će biti vatreno na utakmici Lazija i Milana ovoga petka na rimskom Olimpicu, znalo se danima unaprijed. Navijači jedne i druge momčadi maksimalno su se mobilizirali kako bi njihovim pulenima dali vjetar u leđa u, za mnoge, presudnom dijelu sezone. Milan se bori za drugo mjesto u Serie A, prvi Inter daleko mu je odmaglio, a drugog Juventusa još se itekako može prestići. 

Korak ka tom pravcu napravili su izabranici Stefana Piolija pobjedom kod Lazija. Ona je došla u sam smiraj utakmice, u 88. minuti golom rezerviste Noaha Okafora. Nije bivši igrač RB Salzburga zabio više od mjesec dana, a danas ga je Pioli u igru uveo tek u 71. minuti. Istina, Milan je zabio i pet minuta nakon toga, ali je pogodak Rafaela Leaa VAR soba poništila zbog zaleđa. 

O događanjima na terenu osim pogotka najbolje svjedoče kartoni. Njih čak 11 žute boje i tri crvene pokazao je glavni sudac Marco Di Bello. Sva tri crvena dobili su domaći igrači. Najprije je zbog dva žuta kartona u razmaku od svega sedam minuta (50. i 57.) isključen Luca Pellegrini. A onda, kaos na kraju. Ludnicu je najavio Hysaj udarcem laktom na ulasku u sudačku nadoknadu, u kojoj se dogodilo sveopće ludilo.

U 95. minuti Marušić ne radi neki očito jaki kontakt u duelu, ali dobiva izravni crveni karton zbog prigovora. Prije toga Crnogorac nije imao javnu opomenu, pa je očito bilo verbalnog čašćenja preko kojeg Di Bello nije mogao prijeći. Nepune dvije minute kasnije, pocrvenio je i Matteo Guendouzi. Bivši igrač Arsenala zakačio se s Christianom Pulisicem, bivšim igračem Chelseaja. Tko zna, možda je osim same borbe za loptu bilo i nešto neraščišćenih računa iz prijašnjih londonskih derbija jer je Guendouzi baš jako gurnuo Pulisica nakon što je Amerikanac nad njim napravio očiti prekršaj.

Milan sada na trećem mjestu talijanske lige ima osam bodova više od četvrte Bologne, ali i bod manje od drugog Juventusa, uz utakmicu manje. Juventus u nedjelju igra kod Napolija, dok Lazio i dalje stoji na osmom mjestu, s četiri boda manje od gradskog rivala Rome, koja na šestoj poziciji drži zadnje mjesto koje vodi u Europu.

NAJZANIMLJIVIJE TRENUTKE POGLEDAJTE OVDJE

@vecernjilist.sport Mlada nada Dinama dobio je hrvatsko državljanstvo: 'Osjećam se super, ja sam baš zadovoljan' #vecernji #dinamo #belinho ♬ original sound - Sport Večernji list

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar CUBE
CUBE
12:43 02.03.2024.

Sve je zakuhao Crnogorac Marušić, a kako drukčije nego kao pravi Crnogorac - nekim "ne osobito jakim kontaktom" kako navodite

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije