Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA OPUS ARENI

VIDEO Prekrasna gesta Osječana: Na teren nisu izašli samo s djecom, pripremili su posebno iznenađenje

Osijek: Izlazak igrača u društvu djece i pasa
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/8
20.04.2024.
u 20:44

Psi koji su izašli na teren su napušteni, a nalaze se u osječkom Azilu.

Nogometaši Osijeka napravili su danas lijepu gestu dok su na svojoj Opus Areni izlazi na teren uoči utakmice s Istrom (1:2). Osim što su uobičajeno izašli s djecom, s njima su bili i - psi.

Psi koji su izašli na teren su napušteni, a nalaze se u osječkom Azilu. Tom je prigodom osječki klub poručio:

"U osječkome Azilu živi 180 pasa, svatko od njih ima možda sličnu nesretnu priču koja ih je dovela u ovaj azil, ovim ljudima. Ali svatko od njih ima i ono što ih čini jedinstvenima. Način na koji prilaze ljudima, brzina kojom zahvaljuju pusama, snaga kojom opraštaju i srca koja rade prepunim kapacitetima, sve je to ono što ćete odvesti sa sobom kući udomite li nekoga od njih.

Svi psi su, kako je i red u svakome azilu koji drži do sebe, cijepljeni, čipirani, kastrirani, socijalizirani i stižu vam bez ijedne buhe, jedina valuta kojom ćete platiti to udomljenje jest ljubav, oni su već bili ostavljani, nemojte im i vi srce slomiti.

Ako ne možete udomiti psa, a stalo vam je do toga kako oni žive, uvijek je puno načina na koji se možete pridružiti volonterkama i volonterima. Psima možete pokloniti i svoje vrijeme, ruke, srca. Osim udomljavanjem, pse u našemu Azilu možete obradovati i šetnjama (otvoreni smo svaki dan od 10 do 18 sati), dolaskom na radne akcije kako bi Azil bio još ljepši a ovaj grad se i dalje mogao dičiti najljepšim u državi (pa i šire). Možete im i kumovati, zaista samo je nebo granica kada pričamo o ljubavi.

Uz ljubav, treba i puno odgovornosti, financijski brinuti o 400-tinjak pasa koliko ih godišnje prođe kroz Azil je zahtjevno, a često i teško. Grad Osijek ispunjava četvrtinu godišnjih potreba kerovaca koji žive u našemu Azilu, a tri četvrtine potreba ovise o donacijama naših sugrađana i sugrađanki, ako možeš i želiš – doniraj, uvijek možeš doći i uvjeriti se u to da su stomačići puni, veterinarska njega neupitna a životni prostor psima uredan i čist."

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije