Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUNO OZLIJEĐENIH

VIDEO Tragedija na utakmici, u stampedu na stadionu poginulo 12 ljudi

Foto: Twitter
1/5
Autori: Vecernji.hr , Hina
21.05.2023.
u 09:34

"Salvadorski nogometni savez duboko žali zbog događaja koji su se dogodili na stadionu Cuscatlan. Također izražava solidarnost s rodbinom poginulih i ozlijeđenih u ovom incidentu" objavila je organizacija

Najmanje 12 ljudi je poginulo, a nepoznati broj je ozlijeđen u subotu u stampedu na nogometnom stadionu u El Salvadoru, objavila je salvadorska vlada na Twitteru.

U subotu navečer Alianz F.C. i Club Deportivo igrali su utakmicu četvrtfinala Kupa na stadionu Cuscatlan u glavnom gradu San Salvadoru.

Igra je prekinuta nakon što je izbio stampedo u glavnom dijelu stadiona, koji ima kapacitet za više od 53.000 navijača.

"Salvadorski nogometni savez duboko žali zbog događaja koji su se dogodili na stadionu Cuscatlan. Također izražava solidarnost s rodbinom poginulih i ozlijeđenih u ovom incidentu" napisala je organizacija na Twitteru.

A medical team arrives following a stampede prior to a soccer game between C.D. FAS Vs. Alianza F.C. at the Cuzcatlan stadium, in San Salvador, El Salvador May 20, 2023. REUTERS/ Jose Cabezas Photo: Jose CABEZAS/REUTERS
Foto: Jose CABEZAS/REUTERS

Iako broj ozlijeđenih još uvijek nije potvrđen, procjenjuje se da je teže ozlijeđeno više od sto ljudi, koji su većinom prevezeni u lokalne bolnice. 

Prvotno je salvadorska policija izašla sa službenom informacijom da je zbog stampeda smrtno stradalo devet osoba, a taj se broj ubrzo popeo na 12. Nažalost, salvadorski mediji sugeriraju da će službena brojka smrtno stradalih još i rasti.

 

 

"Prve informacije ukazuju na stampedo navijača koji pokušavaju nasilno ući na stadion da bi gledali utakmicu Alianze i FAS-a na stadionu Cuscatlan", objavila je policija.

Predsjednik Salvadora Nayib Bukele najavio je detaljnu istragu policije i javnog tužiteljstva.

"Svi će biti pod istragom. Klubovi, treneri, stadion, firma koja prodaje karte, liga, Savez, tko god. Tko god je kriv za ovo, neće proći nekažnjeno", napisao je Bukele na Twitteru.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije