IMAO srčanu aritmiju

Alen je došao na hakl s prijateljima, stao je na gol... i ubrzo se srušio

'16.02.2013., stadion Aldo Drosina, Pula  - MAXtv 1. HNL, 20. kolo, NK Istra 1961 - NK Lokomotiva. Alen Pamic, Andrej Kramaric. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL'
'Dusko Marusic/PIXSELL'
22.06.2013.
u 20:50

Alen Pamić je u Maružinima pokraj Kanfanara došao na malonogometno igralište, na hakl s prijateljima.Alen nije zaigrao, nego branio. Odjenuo je vratarski dres, navukao rukavice i stao među vratnice.

Tri puta do sada nesretni mladi nogometaš Alen Pamić (rođ. 15. listopada 1989.) kolabirao je na travnjaku i do nedavno nije imao postavljenu dijagnozu. Prije mjesec dana posjetio je u Vrbovcu dr. Damira Milčića, čovjeka koji je izumio uređaj za terapiju magnetnom rezonancijom, i tada je potvrđeno: Alen je ima srčanu aritmiju.

- Tada mi je rekao kako mu belgijski kardiolozi, nakon što se prvi put srušio na igralištu, nisu otkrili srčanu manu. Tvrdili su da mu srce nije bolesno. Međutim, moj je aparat odmah utvrdio jake aritmije pa sam mu preporučio mirovanje, poštedu od sportskih aktivnosti, bilo kakvoga većega opterećenja. Pretpostavljam da Alenovo srce nije izdržalo ovu vrućinu - kazao nam je dr. Milčić.

Hakl s prijateljima

Događaj koji je potresao Istru zbio se u večernjim satima. Alen Pamić je u Maružinima pokraj Kanfanara došao na malonogometno igralište, na hakl s prijateljima. Bio je tamo i njegov brat Zvonko. Alen nije zaigrao, nego branio. Odjenuo je vratarski dres, navukao rukavice i stao među vratnice, očevici kažu da se zezao...

- Stari od mene hoće napravit' igrača, a ja bolje branim nego što igram...

Na žalost, Alen se ubrzo se srušio na igralištu. Djelatnici hitne pomoći stigli su brzo, ali samo su mogli konstatirali smrt.

Nogometaši Istre 1961 i njihov trener, Alenov tata Igor Pamić, strašnu su vijest saznali na pripremama u Sloveniji, na Rogli. Shrvani otac odmah je odjurio kući u Žminj, a njegovi igrači jučer su prekinuli pripreme i zaputili se kući. Alena će na njegovo posljednje počivalište ispratiti danas na groblju u Žminju.

Kalvarija Alena Pamića počela je u listopadu 2010. godine kada se prvi put srušio na travnjaku kao igrač belgijskoga Standarda iz Liegea. Tata Igor tada je to objasnio drastičnom dijetom kojom ga je podvrgnuo klupski nutricionist. Belgijci su raskinuli ugovor s Alenom, pa se vratio kući i potpisao za Istru 1961..

U lipnju 2011. godine Pamić se onesvijestio u Žminju, za vrijeme treninga. Noć je proveo u bolnici, napravljene su pretrage i konstatirano je da je s Alenom sve u redu.

Pregledi u Milanu

Posljednji put na travnjaku je kolabirao u veljači ove godine, na utakmici Istra 1961 - Lokomotiva. Srušio se pred užasnutim igračima i pred očima svoga oca Igora, ali je ubrzo ipak ustao i sam odšetao s travnjaka. Bio je to posljednji Alenov nastup za Istru, posljednja utakmica u na žalost prekratkoj karijeri.

Ponovno je išao u posjet kardiologu u Milanu, koji ga je već bio pregledao i konstatirao - s Alenom je sve u redu.

Pamić zbog svojih zdravstvenih problema s Istrom 1961 nije bio na pripremama u Sloveniji. Preporučeno mu je mirovanje do rujna, kada bi ga ponovno postepeno počeli uključivati u treninge. Na žalost, Alenovo srce nije moglo podnijeti i četvrti udar...

Jezovita statistika kaže da je Alen Pamić već 22. nogometaš koji je preminuo u posljednjih pet godina. Od 2000. godine ta brojka je već narasala do 51...

Alen Pamić bio je najstariji Igorov sin. Ima još Zvonka, 22-godišnjega Dinamovoga nogometaša, te osmoškolca Tonija.

>> Da je barem Pamić dobio zabranu igranja kao Fabrice Muamba

>> Demoni zapalili svijeće za pokojnog Alena

>> Šuker: Naše misli su uz Pamićevu obitelj

>> Istra se nakon tragične vijesti vraća s Rogle, sprovod u nedjelju

>> Preminuo mladi hrvatski nogometaš Alen Pamić (23)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije