prodano samo 3000

Autogol HNS-a: Htjeli su punu blagajnu, a imat će prazne tribine

Hrvatska nogometna reprezentacija, trening (1)
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/3
07.09.2012.
u 07:25

Ne dogodi li se čudo s prodajom ulaznica u zadnja 24 sata uoči utakmice, ovaj bi petak mogao ući u anale kao “crni petak” što se tiče posjeta na natjecateljskim kvalifikacijskim utakmicama Hrvatske!

Do četvrtka u podne u pretprodaji je prodano samo 3000 ulaznica za utakmicu Hrvatske i Makedonije i teško je vjerovati da će biti gužve na tribinama! (Pre)visoke cijene ulaznica svakako su jedan od razloga loše prodaje ulaznica, ali dojma smo da je općenito depresivno stanje u državi najveći razlog slabog zanimanja za utakmicu nacionalne vrste, ljudi imaju važnijih egzistencijalnih briga i malo tko razmišlja o odlasku na sportsku priredbu...

 Oni su malo “jednakiji”...

Međutim, budući da su i oni dio tog naroda (istina, malo su “jednakiji” od drugih...) i znaju kakvo je stanje, članovi Izvršnog odbora HNS-a jednostavno su morali drukčije reagirati kad su određivali cijene ulaznica. Morali su imati osjećaja za stvarnost i znati da ne mogu istodobno napuniti tribine i zaraditi opipljivi novac. A u ovome trenutku, na startu novih kvalifikacija, svakako bi bile važnije pune tribine, jer je blagajna u Rusanovoj ipak dobro popunjena nakon sudjelovanja na zadnjem Euru.

U listopadu 2010. godine u Maksimiru je gostovala Norveška, a na tribinama se skupilo mizernih 3266 gledatelja. A prije nešto više od deset godina, 17. travnja 2002. godine, naši su nogometaši također u prijateljskoj utakmici svladali BiH u Zagrebu 2:0. Na tribinama je bilo samo 2000 gledatelja, i to je negativan rekord posjećenosti domaćih utakmica hrvatske reprezentacije.

A ne dogodi li se čudo s prodajom ulaznica u zadnja 24 sata uoči utakmice, ovaj bi petak mogao ući u anale kao “crni petak” što se tiče posjeta na natjecateljskim kvalifikacijskim utakmicama Hrvatske! Možda u HNS-u u zadnji tren podijele velik broj ulaznica raznim udrugama (ionako je dosta ulaznica već podijeljeno), pa tribine ipak ne budu zjapile sablasno prazne. No, ipak će, na kraju dana, ostati dojam da je jednostavno moralo biti više senzibiliteta kod nogometne vlade iz Rusanove te da su u ovom trenutku cijene ulaznica od 60 do 250 kuna uistinu bile previsoke.

Inače, u četvrtak je naš izbornik Igor Štimac proslavio 45. rođendan. Igrači su ga, sa Stručnim stožerom i osobljem hotela “As”, za ručak počastili rođendanskom tortom! A pravi dar trebao bi dobiti u petak – tri boda protiv Makedonije...

Štimac veliki optimist

Split je bio loša uvertira, u petak počinje “ono pravo”, počinje Štimčev “rock and roll”! Kako se izbornik osjeća uoči jednog od najvažnijih životnih trenutaka?

– Iza mene je golemo igračko iskustvo, no, ovo je nova uloga i osjećam se ugodno, znatno ugodnije nego prije tri tjedna u Splitu. I što se bliži utakmica, sve sam mirniji. A taj mir omogućuju mi igrači jer vidim njihovu silnu želju da prezentiraju ono što Hrvatska svakako jest! Momčad je odlučna, razmišlja samo o pobjedi i stoga sam veliki optimist – kaže Štimac i dodaje:

– Nikad ne podcjenjujem suparnika. Respektiram Makedoniju, ali ovdje, u Maksimiru, igra samo Hrvatska! Želja mi je da dečki pokažu sve ono što su pokazivali ovih dana na treninzima. Bude li tako, sigurno pobjeđujemo. Pun sam samopouzdanja, imali smo izvrsne uvjete za pripremu i nadam se da ćemo igrački eksplodirati – nada se Štimac.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije