ŽENSKI RUKOMET

Canjuga: Ova pobjeda velika je kao planina!

Hrvatske rukometašice (1)
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/5
03.08.2012.
u 18:53

E sad, hoćemo li igrati s Norveškom ili Južnom Korejom ne znam, ali znam da ćemo ići sto na sat jer nam je to utakmica života

Rukometašice Hrvatske pobijedile su u utakmici 4. kola svoje skupine na olimpijskom turniru Crnu Goru sa 27:26 i tako osigurale najmanje drugo mjesto u skupini.

– S ovom smo pobjedom u četvrtfinalu izbjegle Francusku, što je bilo dosta važno jer mislim da su one trenutačno u najboljoj formi. E sad, hoćemo li igrati s Norveškom ili Južnom Korejom ne znam, ali znam da ćemo ići sto na sat jer nam je to utakmica života – rekla je Andreja Penezić.

U prvom poluvremenu promašile smo četiri sedmerca zaredom, što dugo nije viđeno na rukometnim parketima. Uz četiri promašena sedmerca u prvih 30 minuta Ivana Jelčić imala je samo jednu obranu, a rezultat je bio 12:12.

– Istina, napravile smo puno gluposti u prvom poluvremenu, a to što Crnogorke nisu otišle na poluvrijeme s nekom većom razlikom znači da smo u nekom dijelu rukometne igre bile dobre, zar ne – pitala se Jelena Grubišić.

U drugom poluvremenu zablistala je Lidija Horvat. U ključnim trenucima, na minus dva, postigla je tri uzastopna pogotka.

– Zbog taktičkih zamjena obrana-napad, nisam mogao koristiti Lidiju u prvom poluvremenu. Bilo bi malo teško da smo mijenjali preko cijelog terena. Pobijediti Crnu Goru u kojoj igra 95 posto igračica Budućnosti koje su klupske prvakinje Europe, nije mala stvar. Imali smo problem s obranom 5-1 koju su Crnogorke lako "prokužile" pa sam u nastavku igrao sa 6-0 jer sam znao da osim Popović nemaju tako kvalitetne šutere. Ma ova pobjeda velika je kao planina – rekao je izbornik Canjuga.

Miranda Tatari već razmišlja o četvrtfinalu.

– Iskreno, nije me briga s kim ćemo igrati, ali znam da ćemo ostaviti srce na parketu. Jednom se pruža prilika da igraš za medalju na Igrama – rekla je Miranda.

Hrvatska je igrala u sastavu: Grubišić (četiri obrane), Jelčić (dvije obrane), Tatari 5, Jovetić, Šerić, Gaće, Pušić-Koroljević 2, Horvat 5, Franić 3 (2), Penezić 9, Lovrić, Zebić 1, Milanović-Litre 2, Bašić.

Komentara 8

KA
kajinx
19:56 03.08.2012.

To je bilo bolje od Oluje.

AD
adiafora
20:02 03.08.2012.

Pazi se Canjuga, Anđa bu sad reagirala! Što ti je trebalo ovo da spominješ planinu kad smo igrali s Crnom GOROM. Opet će nas optužiti za nesportske izjave i nacionalizam.

TA
tapiros
19:01 03.08.2012.

Bravo, bravo, bravo - ništa više!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije