5. NAJVEĆI TRANSFER

Cavani za 63 milijuna eura potpisao za PSG!

Cavani
Twitter.com
16.07.2013.
u 17:57

Cavanijev transfer peti je najskuplji u povijesti nogometa. Cavani je na tom mjestu svrgnuo Figa za kojega je Real Barceloni platio 62 milijuna eura.

Edinson Cavani (26) novi je igrač PSG-a. Bogati pariški klub koji pokreće arapski kapital aktivirao je odštetnu klauzulu i za transfer Napoliju iskrcao nevjerojatnih 63 milijuna eura.

Urugvajski napadač potpisao je petogodišnju vrijednost.

– Dovođenje Cavanija još je jedan dokaz da možemo u klub privući najbolje igrače svijeta – rekao je predsjednik Nasser Al-Khelaifi.

Cavanijev transfer peti je najskuplji u povijesti nogometa. Cavani je na tom mjestu svrgnuo Figa za kojega je Real Barceloni platio 62 milijuna eura.

Prvo mjesto drži Cristiano Ronaldo (iz Uniteda u Real za 94 milijuna), slijedi Zinedine Zidane (iz Juventusa u Real za 75 milijuna), zatim Zlatan Ibrahimović (iz Intera u Barcelonu za 69 milijuna), dok je na četvrtom mjestu Kaka (iz Milana u Real za 68 milijuna).

Dakako, ovo je najveći transfer u francuskom nogometu, a zanimljivo da je novi rekord postavljen samo nekoliko dana nakon što je Radamel Falcao za 60 milijuna potpisao za Monaco.

Čak je i predsjedniku Napolija Aureliju De Laurentiisu nevjerojatno što je netko platio toliko novca.

– Za Cavanija sam svake godine morao povećavati njegovu cijenu. Na kraju je toliko porasla i postala je veća od onoga što je Bayern zaradio za osvajanje Lige prvaka. Onda mi je počeo govoriti da želi otići. Pa sam mu ja rekao da uvrstimo odštetnu klauzulu. Siguran sam da Real Madrid, Manchester City i Chelsea nikad ne bi potrošili 63 milijuna eura – rekao je De Laurentiis.

>> Sve o transferima čitajte u našem specijalu Nogometni transferi!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije