OSTAJE U MOSKVI

Ćorluka: Laž je da je momčad Lokomotiva bila protiv Bilića

Ćorluka i Franka, portal (1)
Grgo Jelavić/Pixsell
10.07.2013.
u 08:30

- Leonid Kučuk ima nešto drugačije ideje nego što je imao Slaven, tipičan je ruski trener, ima istočnjački štih i drugačiji gard - objašnjava Čarli

Jedva smo Vedrana Ćorluku prepoznali u dresu. Navikli smo u posljednje vrijeme, gdje god krenuli, gledati ga na veleplakatima kako reklamira cijelu kolekciju košulja, od ružičastih, bijelih, plavih, crvenih, sve do majica kratkih rukava...

Vedrane, jeste li to zaista vi?

– Jesam, ha-ha. Zezaju me zbog toga stalno, ali godi mi, lijepo je to što je grad oblijepljen mojim plakatima. Kad smo se okupljali s reprezentacijom, svi su me žicali da im sredim kakav popust za košulje u Galileu – smijući se kaže Čarli s kojim smo razgovarali u Sloveniji na pripremama moskovskog Lokomotiva.

Nismo se stigli oprostiti

Trener Slaven Bilić je nedavno otišao iz kluba, a vi ste ostali. Jeste li razmišljali o odlasku iz Moskve?

– Lokomotivu je i te kako bilo stalo da i nakon Bilićeva odlaska ostanem u momčadi. Klupsko čelništvo iznijelo je izričit stav da trebam ostati i nakon toga se više nije ni razgovaralo o mojem odlasku pa nisam više ni razmišljao o drugim mogućnostima. U Moskvi mi je odlično, zadovoljan sam i o transferima trenutačno uopće ne razmišljam.

Kakav je bio oproštaj u Moskvi s bivšim izbornikom, je li bilo emotivno?

– Iskreno, mi se svi nismo ni oprostili od njega. Jednostavno, dogovorio je raskid s klubom nakon završetka sezone i otišao, nije se mogao naći s igračima jer su tada igrači bili na odmoru.

Jeste li u kontaktu?

– Naravno, čujemo se, a izrazito sam sretan što je Bilić brzo pronašao novi posao i što je u velikom klubu kakav je Beşiktaş.

Pričalo se da mu je momčad okrenula leđa, ruski reprezentativac Denis Galuškov izjavio je da je Bilić najlošiji trener s kojim je radio. Pretpostavljamo da ne dijelite njegovo mišljenje?

– Nema govora o tome da je momčad bila protiv Bilića, već se radilo samo o tom jednom igraču. Iako je odigrao tridesetak utakmica, nije se baš iskazao... Ispao je smiješan i otišao je iz kluba, a moja mu je poruka da prvo počne gledati sebe, a tek onda neka ocjenjuje druge.

Što je Slaven Bilić ostavio iza sebe u Lokomotivu?

– Momčad koju je godinu dana uigravao, svi smo tu, osim tog Galuškova. Bolje se znamo i momčad danas puno bolje diše zajedno nego u doba kada je Slaven započinjao posao.

Nema popusta

Kakva je razlika vama igračima u odnosu na Bilićevo vrijeme i danas kod novog trenera Leonida Kučuka?

– Novi trener, nove ideje. I to nešto drugačije nego one koje je imao Bilić. Međutim, generalno, nema nekih velikih razlika u načinu rada, ali tek se radi o novim detaljima. Što se stila tiče, ovaj trener ima pravi ruski štih, tipičan je trener s istoka, ima drugačiji gard. Malo je stroži, ali ništa posebno. Iskreno, nije ni Slaven bio posebno popustljiv...

a Nezahvalnu ulogu ima Vukovarac u Moskvi, mora se boriti za mjesto među vratnicama protiv kapetana Guilhermea.

– Bilić je otišao, a mi i dalje radimo po istom. Novi trener ima malo drugačije metode treninga. Malo je teže što se tiče priprema, ali svaki stručnjak ima svoje... – priča vratar Lokomotiva o tome što je ostalo nakon Bilićeva odlaska te dodaje:

– Biliću je cilj bio da uđemo u Europu, dakle sezonu završimo među prvih pet. Nažalost, nismo uspjeli, on je morao otići, a pred novog trenera postavljen je isti cilj.

Zagrebački Dinamo razmišljao je o tome da vas angažira, je li bilo još kakvih ponuda?

– Bilo ih je, ali želio sam do kraja odraditi ugovor, koji mi traje još godinu dana. Zdrav sam, spreman, radim i borim se. U Moskvi sam godinu dana, grad je fenomenalan. Iako je gužva, sviđa mi se...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije