PET KOMADA

Dinamo riješio pitanje prolaska: Mučenje pa šou Soudanija

Dinamo
Robert Anic/PIXSELL
16.07.2013.
u 19:03

Modri su visokom pobjedom u Luksemburgu praktički riješili pitanje plasmana u sljedeću rundu.

Dinamo je u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka svladao slabašni Fola Esch sa 5:0. Modri su visokom pobjedom u Luksemburgu praktički riješili pitanje plasmana u sljedeću rundu.

Tek je u drugom poluvremenu, nakon Jurčićeve lekcije u svlačionici, Dinamo konkretnije nastupio protiv luksemburških poštara. I opet je čovjek odluke bio fenomenalni Alžirac El Arbi Hillel Soudani. Najprije se, u 59. minuti, pri njegovome šutu lopta odbila od domaćega braniča i završila u mreži. Nakon toga luksemburška se momčad potpuno raspala pa je Dinamo u Blitzkriegu osigurao prolaz u 3. pretkolo.

Soudanijev drugi pogodak bio je pravo remek-djelo, ljevicom s ruba šesnaesterca, odmah potom sjajno je asistirao Čopu za 3:0, a za 4:0 zabio je Ademi.

Europski prvijenci

Zanimljivo, Soudaniju je ovo bila tek druga utakmica u europskim kupovima (jednu je odigrao za Vitoriju Guimaraes) i prvi pogoci. Već se, nakon samo tri službene utakmice, može reći kako je Alžirac najveće Dinamovo pojačanje. Briljirao je i protiv Hajduka u Superkupu i protiv Osijeka u 1. kolu prvenstva.

Važan događaj za Dinamo je i pogodak Čileanca Juniora Fernandesa, napadača koji je gotovo godina dana bio bez gola, dok se Andrej Kramarić nije proslavio zapucavši čisti zicer u završnici utakmice.

Dinamo je izrazito podbacio u prvom poluvremenu, u kojemu je tek u 45. minuti napravio jedinu izrazitu prigodu. Čini se da su plavi, unatoč Kruninim upozorenjima, podcijenili luksemburške amatere procijenivši kako će i šetnjom doći do pobjede.

A domaćin (koji je u svojoj povijesti odigrao samo četiri europske utakmice, Dinamo čak 201), izabravši totalni bunker, s lakoćom je odolijevao anemičnim udarima hrvatskog prvaka. Nije to bila ni izbliza Dinamova rapsodija kao neki dan protiv Osijeka u Maksimiru. Čak su i toliko hvaljena krila bila otupljena; samo je Fernandes jednom zgodom pobjegao svom čuvaru i u dobroj šansi pucao pokraj gola.

Nedostaje Sammir

Na žalost, već je prva europska utakmica ovoga ljeta ogolila Jurčićevu momčad, kojoj će kronično nedostajati Sammirova lucidnost. Dinamo nema tako plemenitoga igrača, čiji trenutak nadahnuća može prelomiti utakmicu.

U Jurčićevoj momčadi, u kojoj su u prvih 11 bila samo trojica Hrvata, najzapaženiji čovjek u prvom poluvremenu bio je Ademi. Jedan solidan šut iz daljine i nevjerojatan peh u 45. minuti: njegov projektil na gol-crti zaustavio je luksemburški branič odbivši loptu u gredu. Kad je sudac označio kraj prvoga poluvremena, domaća publika ovacijama je ispratila igrače Fole u svlačionicu.

Plavi su ovom pobjedom osigurali miran uzvrat i sada s nestrpljenjem čekaju ždrijeb trećega pretkola, u petak u Nyonu.

>> Jurčić opet pod pritiskom: Plasman u LP donosi više od 11 milijuna €

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije