Derbi pripao plavima

El Soudani u sudačkoj nadoknadi srušio Rijeku!

Dinamo, Rijeka (1)
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/4
06.10.2013.
u 21:02

Dinamo je Rijeku dočekao bez Sammira. Navodno je plavoj desetki dan uoči utakmice ozlijeđena zadnja loža

U 12. kolu HNL-a Dinamo je na Maksimiru pobijedio Rijeku 1:0, a jedini pogodak zabio je Soudani u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena.

Dinamo je Rijeku dočekao bez Sammira. Navodno je plavoj desetki dan uoči utakmice ozlijeđena zadnja loža. Plavi su bez glavnoga kreatora igre, a s Husejinovićem u prvih 11, djelovali neusporedivo odlučnije, agresivnije, energičnije nego u Sofiji. Po kišnom vremenu i natopljenom terenu, bez BBB-a, pred Armadom na jugu, Rijeka je proživljala najteže trenuke ove jeseni u Hrvatskoj ligi. Plavi su dominirali u posjedu, što im je donijelo nekoliko obećavajućih situacija u prvom poluvremenu.

No, kao i toliko puta do sada ove jeseni, Dinamo nije imao "Cerina" ili "Eduarda", majstora koji će u pravom trenutku biti na pravom mjestu, killera s izbrušenim instinktom za gol. Primjerice, u 26. minuti sjajna prizemna lopta Pivarića pred Rijekina vrata nije pronašla cilj, zakasnili su Soudani i Čop.

U 32. minuti Dinamo je prokockao najveću prigodu u prvom poluvremenu. Soudani je probio lijevu stranu Rijekine obrane, po kojoj je inače najviše curilo, dostavio loptu pred vrata, dočekao ju je Ademi, a vratar Vargić sjajno reagirao i zicer obranio – nogom.

Najbolji Rijekin igrač Leon Benko u prvom dijelu bio je neprimjetan, a pratio ga je i dojučerašnji dinamovac Kramarić. Ostali su bez ozbiljne prijetnje, pa je Kramarić zamijenjen Krstanovićem već u 48. minuti. I odmah je div iz Tomislavgrada, u prvoj akciji, ozbiljno zaprijetio Zeleniki...

U nastavku Dinamo je od prve minute ponovno počeo pritiskati, a prave prijetnje Rijekom golu stizale su šutevima izvan šesnaestarca. Dva puta je pokušao raspoloženi Said Husejinović, ali oba puta sjajno je reagirao vratar Vargić. U 68. minuti Dinamova klupa već je počela slaviti kada je, nakon centaršuta Pivarića, Fernandes gađao glavom, a lopta odsjela na gredi. Nedugo potom još jedna koprodukcija Pivarića i Fernandesa, ali lopta pokraj vratnice. A potom i šut Beqiraja pod gredu i veličanstvena reakcija Vargića. Nevjerojatno je da je ovakav vratar promaknuo Dinamovoj struci, a vjerojatno je pogreška u odabiru čuvara mreže kompromitirala cijelu Dinamovu jesen.

I kada su svi očekivali kraj utakmice, Pamić je izveo slobodan udarac, a Soudani s pet metara glavom zakucao za pobjedu Dinama.

>>Kek nakon poraza: Dinamo 1 zasluženo je pobijedio Dinamo 3

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije