51. u utrci na 20 kilometara

Fak: Nije bio moj dan, ali spavam s broncom

'Croatia\'s Jakov Fak competes in the men\'s Biathlon 12.5 km pursuit at Whistler Olympic Park on February 16, 2010 during the Vancouver Winter Olympics.       AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI'
'ALBERTO PIZZOLI'
19.02.2010.
u 00:30

Uz njega smo, bio prvi ili posljednji, poručuju prijatelji iz Mrkoplja kojima se on uoči utrke javio preko "Skypea" .

Nakon sjajnih rezultata u prve dvije utrke, Jakov Fak jučer je bio tek 51. Na svojoj najdražoj utrci, 20 km sprint, promašio je četiri puta, bio je kažnjen s isto toliko minuta (+5.33.5).

Dvostruko slavlje sinoć je pripalo Norvežanima, zlatnu medalju izborio je Emil Hegle Svendsen (bio drugi, na postolju s Fakom na 10 kilometara sprint), a do srebra, svoje desete olimpijske medalje, "dotrčao" je Ole Einar Bjorndalen koji se natjecao prije nego što se Jakov rodio. U obiteljskom albumu posebno mjesto zauzima njihova zajednička slika. Jakov ga je prestigao u nedjelju... Isto vrijeme imao je i Bjelorus Sergej Novikov.

– Ovaj put vrijeme je bilo odlično, materijal na skijama dobar, no ja nisam bio dobar. Previše sam promašivao. Nisam bio dovoljno pozoran, nije bio moj dan.

No, Fak je svoje već napravio na Igrama. Gdje je brončana medalja?

– Kad sam na utrci, zaključana je u ormaru, a preko noći spava sa mnom.

A Fakovi prijatelji su i sinoć s listićima iz kladionice s njegovim imenom pratili u Mrkoplju svog sumještanina. U najdražem Jakovljevu kafiću "Croatia", stotinjak metara od rodne kuće, sve je puno Fakovih slika. U dresu NK Mrkoplja u prvom redu, na posebnom mjestu ona s medaljom s SP-a, a već se traži mjesto gdje će se zabiti čavlić, onaj olimpijski. Prije starta stigla je poruka na laptop:

– Dečki, vjerujem u sebe, no kad bi bila i druga medalja, lakše bih spavao – poručio je Jakov prijateljima preko "Skypea" uoči utrke.

– Uz njega smo bilo to njegovo prvo ili posljednje mjesto! – kažu prijatelji prepričavajući kako su broncu slavili vozeći se mjestom u vatrogasnim vozilima.

– Zvali su me da dođem gledati utrku u Zagreb, ali želim biti na miru kad Jakov vozi – kaže otac Mario. Natjecanja gleda isključivo u društvu supruge Jasminke i obje Jakovljeve bake. Oni nisu samo navijači, proživljavaju svaki trenutak. U nedjelju od 20 sati Jakov će imati još jednu priliku, vozi 15 km zajednički start.

Ključne riječi

Komentara 16

EB
El-Bojko
01:45 19.02.2010.

Flak je ispo g.vno.. osvojio medalju, prodavao se janezima... kuka oče pare... a za te pare što sad dobiva, kolko prosječni rvat mora raditi? kolko je ljudi završilo na burzi i ne može hraniti djecu ili sebe... ali on je dobio medalju ne, on mora dobiti pistu di če trčati ne, on mora dobiti dobru lovicu ne... da ne bi ošo dragim janezima. Ma mrš, ispalo da si se prodao janezima prije olipijade, a nije te bilo sram nositi naš barjak.. to ne... fuj... imaju oni svoju heronu, koja s 4 slobljena rebra je došla do srebra.. dok ti kukaš o parama.. ti si razočaran što je istina izašla u medije... fuj...

FO
FOISZ
03:22 19.02.2010.

EL-Bojko. Prvo, Majdič je osvojila broncu, a ne srebro, čime neželim umanjiti njen herojski pothvat, nego iz te tvoje iznjete neistine želim izvesti to da je sve što si napisao jedna neistina. Jakov Fak je prvi sportaš, kad se već dotičeš Majdičeve, sa postora cijele ex-Yu, koji je osvojio medalju u biatlonu. Isto tako Petra Majdič je prva sportašica, sa postora cijele ex-Yu, koja je osvojila medalju u skijaškom trčanju. Nadalje, Jakov Fak nije prosječan čovjek s burze, on je veličina - nosioc olimpijske medalje i ima pravo tražiti adekvatne uvijete... A toliko se smijemo Boratu i Kazahstanu... Zar jedan Kazahstan može biatloncima osigurati uvijete za normalan trening, a Hrvatska nemože? Ništa, onda je najbolje da se svi naši sportaši presele u Kazahstan. El-Bojko bi tada bio \"sretan čovjek s burze\"!

DI
Dado_iz_Kose
11:49 19.02.2010.

Nadam se da ce tvoja djeca biti zainteresiran sa sport jednog dana El-Bojko pa onda njih nazivaj papcima, govnima i krelcima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije