Bez promjene

Hajduk luta: Rasprodaju igrače e-mailom, menadžeri dobili cjenik?!

Split Hajduk (1)
Ivo Čagalj/Pixsell
06.05.2013.
u 08:00

Visoki napad, visoko postavljena obrana, to može igrati tehnički potkovana momčad, ali opće je poznato da Hajduk to nije ni u taktici ni tehnici...

Igoru Tudoru teško je pao poraz u gradskom derbiju protiv Splita u Parku mladeži. Rijetkost je da novi trener gubi na startu, obično te promjene donose pozitivne pomake.

Primjerice, od posljednjih deset Hajdukovih trenera osam ih je startalo pobjedom, jedan neodlučenim ishodom, tek je Edoardo Reja pretrpio poraz u svojoj prvoj utakmici, izgubio je protiv Rijeke. I tada je na klupi bio Tudor, istina kao pomoćnik.

Lutao u trenerskom debiju

Tudor je napravio previše promjena u momčadi da bi to moglo završiti dobro. Morao je biti svjestan da Maloča, Milić i Milović ne mogu igrati zajedno u zadnjoj liniji, posebno ne bez pomoći veznih igrača. Nije trebao izmišljati toplu vodu, to znaju svi koji se kreću oko Poljuda.

Svaka promjena u ovako kratkom roku djelovala je šokantno na momčad, novi trener naučio je lekciju koja mu je možda i dobro došla uoči prve finalne utakmice kupa protiv Lokomotive koju igraju kod kuće u srijedu.

– Analizirat ću utakmicu i onda vidjeti što učiniti – rekao je Tudor.

Visoki napad, visoko postavljena obrana, to može igrati tehnički potkovana momčad, ali opće je poznato da je ovaj Hajduk izuzetno limitiran u svim tehničkim i taktičkim stvarima. Prema tome...

No, Hajduk ide dalje, čelnici kluba dali su povjerenje Tudoru, on je izbor za sljedeću sezonu. Mišo Krstičević je prošlost, baš kao i Sergije Krešić na poziciji sportskog direktora. Hajduk će promjene u struci stajati oko milijun kuna. Krstičević i Šeparović stajali su bijele oko 60 tisuća kuna bruto mjesečno, Krešić oko 35 tisuća kuna.

Hajduk je dužan plaće za ovu godinu, Krstičević i Šeparović imaju ugovor do 30. lipnja 2013. godine, a Krešić je za razlaz s Hajdukom dobio plaće do kraja godine.

Prodaja igrača e-mailom

Ukupno, predsjednik Marin Brbić mora što prije naći milijun kuna da bi platio razlaz sa strukom. Vjeruje da će tih milijun kuna namaknuti prodajom igrača.

Hajduk je izabrao zanimljiv način prodaje, rijetko viđen u nogometnom poslu. Naime, sastavio je popis igrača koji su za prodaju i iznose koje želi dobiti od prodaja.

Ukupan iznos je 13,2 milijuna eura. Na tom popisu Mario Maloča vrijedi 3,5 milijuna eura, Franko Andrijašević tri milijuna eura, Avdija Vršajević i Mijo Caktaš po 1,5 milijuna eura, Ivan Vuković milijun eura, Goran Milović 800 tisuća eura, Mirko Oremuš i Tino Sušić po 700 tisuća eura te Goran Blažević pola milijuna eura.

Nije loše što je Hajduk procijenio zaradu, ali problem je što su ovaj popis poslali na nekoliko e-mail adresa nogometnih menadžera. Pa ako netko i želi platiti više za neke od tih igrača, nema šanse. Na tom popisu nema Antonija Milića.

– On je na prodaju samo u slučaju nemoralne ponude – objasnio je predsjednik Hajduka Brbić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije