Rat se nastavlja

HNS i ljudi iz Vlade, primite se posla, ne mažite oči javnosti

HNS, Davor Šuker, Michel Platini, HNK, 100.obljetnica (1)
Sanjin Strukić/Pixsell
27.02.2013.
u 12:53

– Ma to se Mamić i Šuker obračunavaju s ministrom Jovanovićem, a Platini je samo njihov pisar

Što se krije iza jučerašnje prepiske Hrvatskog nogometnog saveza i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a ponukano pismom Michela Platinija, koji je prozvao hrvatsku državu te se obratio izravno premijeru Milanoviću?

Uefa vrlo zabrinuta

I to ovim sadržajem:

“Uefa je izuzetno zabrinuta jer se na utakmicama hrvatskih predstavnika u Uefinim natjecanjima često bilježi navijačko nasilje. Primijetili smo da vaša vlada nije najozbiljnije pristupila tom problemu. Uefa dobro surađuje s vašim novim vodstvom Nogometnog saveza, no od vas tražimo da se hitno sastanete s našim predstavnikom Františekom Laurinecom, predsjednikom Komisije za stadione i sigurnost.”

HNS je pak na svojoj stranici donio sljedeći komentar na Platinijevo pismo: “Pismo upućeno premijeru RH nedvojbeno pokazuje Uefin stav o nedostatku učinkovitih mjera nadležnih institucija RH zaduženih za navedeni problem. Sada se točno zna komu je kritika upućena, nadam se da će država reagirati.

Duhoviti novinar odmah je ispalio:

– Ma to se Mamić i Šuker obračunavaju s ministrom Jovanovićem, a Platini je samo njihov pisar.

Ministar Jovanović je, naravno, nakon nekoliko sati izvukao "pištolj iz korica":

“Što se tiče pamfleta HNS-a, suvišan je bilo kakav komentar. Onaj tko ga je napisao, nije za dijalog, nego prodaje licemjerje, maglu i demagogiju. Tako se ne rješavaju problemi. Ništa se sadržajno nije promijenilo u HNS-u, ali mi ćemo i dalje inzistirati na poštovanju i provedbi zakona jer je to jedini način prevencije nasilja, huliganizma i svih nepravilnosti. HNS umjesto da piše pamflete treba početi raditi! – kazao je ministar Jovanović.

Jovanović prijeti Mamiću

Zdravko Mamić, stvarni vladar hrvatskog nogometa, posljednjih je mjeseci, što je sam priznao na posljednjim konferencijama koje je sazivao, i te kako dobro osjetio Jovanovićevu čizmu. Samo se čeka trenutak kada će Jovanovićevi sportski inspektori pokucati na vrata Maksimirske 128. Jer, jedna od Jovanovićevih misija je da pronađe Mamiću "grešku u koracima" pa da mu odsvira "petu osobnu". A Mamić se pak svojim višegodišnjim ponašanjem te sukobom interesa (sin mu je imao Fifinu licenciju kao menadžer) koji može negirati do mile volje, ipak na neki način ponudio Jovanovićevim "psima tragačima". Jovanović tako proziva HNS i Šukera, a gađa Mamića.

I dok, eto, "rat" eskalira, treba pošteno reći: Hrvatski nogometni savez godinama nije radio dobro, dogodila mu se afera Offside, sudačka komisija i suci na travnjaku radili su što su htjeli, a stalna promjena sustava natjecanja pak urušavala je nogomet. S druge strane, što su to država i policija učinile za suzbijanje huliganizma i za razvoj nogometa, ponajprije u infrastrukturalnom smislu? Ništa! Zato, gospodo na Markovu trgu i u Rusanovoj, primite se posla! Ovo jeftino prepucavanje putem medija samo je mazanje očiju svima nama.

>>>Platini, pustite nas na miru i pokupite "banane" iz Milana!

Ključne riječi

Komentara 5

PA
Paket
13:10 27.02.2013.

Ma katastrofa su i jedni i drugi... nogomet nam propada, nitko više ne dolazi na stadione, a njih sve baš briga... imaju para, uživaju i još traže volontere

Avatar Django
Django
14:03 27.02.2013.

Ljudi, otiđite na web stranicu srpskih novina "Politika", tamo je objavljen tekst poruke koju je Platini poslao srpskom nogometnom savezu (fudbalskom). Tekst je od riječi do riječi isti, samo umjesto "Milanović" piše "Dačić", i umjesto "hrvatski nogomet" piše "srpski fudbal". Ali pošto se naš ministar OBRAZOVANJA i športa (pardon, sporta) očito ne snalazi u web prostoru, a niti u kontaktima i razmjeni informacija sa stranom za koju bi se inače najradije vezao i pupčanom vrpcom, onda ovako napada koga god može dohvatiti. Da zavjera protiv njega, kaj god. Kao da je on neki faktor, pa već je na izlaznim vratima.

SE
sestrićna
16:25 27.02.2013.

teško se odlučiti koja je vlada gora..vlada od milanovića ili od šukera--

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije