OSJEČANIN NA OTOKU

Hrvat s Islanda: Ne podcjenjujte ih, ovo im je najbolja generacija

island (1)
Foto: REUTERS/PIXSELL
1/3
22.10.2013.
u 11:24

– To su sve moja djeca! Kao izbornik do 17 godina većinu tih igrača odveo sam prvi put na Europsko prvenstvo, a vodio sam ih i u selekciji do 21 godine – kazao je Luka Kostić.

Na Islandu još od 1989. godine živi bivši Osijekov nogometaš Luka Kostić (55). Islanđane ima u malome prstu, ne zato što ih je gledao u svim utakmicama, nego zato što je većina njihovih reprezentativaca prošla kroz njegove ruke.

– To su sve moja djeca! Kao izbornik do 17 godina većinu tih igrača odveo sam prvi put na Europsko prvenstvo, a vodio sam ih i u selekciji do 21 godine. Ovo je najbolja generacija u povijesti islandskoga nogometa – kazao je Luka Kostić u telefonskom razgovoru.

Kod nas se slavi što igramo s Islandom, a na Islandu?

– Mnogi su u najavama ždrijeba priželjkivali Hrvatsku, dok je izbornik Lagerbäck izjavio da mu je svejedno s kim će igrati jer je uvjeren da Island u dvije utakmice može svakoga pobijediti.

Vjerujete li da Island može izbaciti Hrvatsku?

– Budemo li imali balkanski pristup i podcijenili Islanđane, neće biti dobro. Jer oni su, osobito napadački, sjajna momčad. Pa zabili su četiri komada Švicarcima u gostima! Tu vjerujem u Niku Kovača, čiji je dolazak sjajan Šukerov potez. Igrao sam s Davorom tri godine u Osijeku, uvijek je znao što radi, svaka njegova odluka bila je na mjestu. Još kao igrač bio je mudrac, a i kao predsjednik Saveza izvrsno se snalazi – dodao je Luka Kostić, danas trener dječaka u jednom lokalnom klubu.

U hotelu s Eastwoodom

Hrvatska je posljednji put na Islandu igrala 3. rujna 2005. godine. Vodio ju je Cico Kranjčar, junak pobjede bio je Boško Balaban, a u istom hotelu s vatrenima odsjeo je tada Clint Eastwood. I tada je za Islanđane igrao famozni Gudjohnsen, danas 35-godišnjak i još uvijek reprezentativac!

>> Kovač: Kako to Bog namjesti, triput smo već dobivali Lagerbäcka!

>> Deschamps odahnuo: Dobro je što smo izbjegli Hrvatsku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije