Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIŠTA OD TURSKE

Inter neće pustiti Kovačića na Svjetsko prvenstvo

'Inter Milan's Mateo Kovacic (L) fights for the ball with Juventus' Andrea Pirlo during their Italian Serie A soccer match at the San Siro stadium in Milan March 30, 2013. REUTERS/Alessandro Garofal
Reuters/Pixsell
Autori: mp/VLM, igraliste.hr
03.05.2013.
u 17:32

- Doista smatramo da je razdoblje treninga u predsezoni fundamentalni trenutak za igrača dobi kao što je Mateo, koji je došao u naš klub prije tek četiri mjeseca - stoji u obrazloženju.

Inter nije dozvolio Mateu Kovačiću da nastupi za hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu do 20 godina koje će se igrati u Turskoj. Inter je iskoristio pravo da ne dopusti igraču nastup jer ga ne žele izlagati dodatnim naporima prije početka nove sezone.

\"Kao što vjerojatno znate, mladić je počeo stalno igrati za nas. Doista smo sretni s njim. Međutim, kao što se uvijek događa s mladićima njegove dobi koji dolaze iz druge zemlje, doista se mora integrirati u grupu igrača prve momčadi. Zbog toga je za nas neophodno da sve treninge uoči sezone provede s prvom momčadi. To je iznimno važno za novog igrača, a naš klub je za posljednji tjedan lipnja dogovorio dodatno razdoblje za provedbu fizičkih i medicinskih testiranja personaliziranih upravo za njega, uoči početka predsezone.

Zbog svih ovih razloga - koje sam uvjeren da ćete razumjeti - naš klub ne može dozvoliti igraču da sudjeluje na U-20 Svjetskom prvenstvu u Turskoj. Doista smatramo da je razdoblje treninga u predsezoni fundamentalni trenutak za igrača dobi kao što je Mateo, koji je došao u naš klub prije tek četiri mjeseca. S druge strane, uvjereni smo da će njegov kvalitetniji trening tijekom ljeta biti presudan za njegov profesionalni napredak, a to je od interesa i klubu i vašem Savezu\", stoji u priopćenju kojeg je Inter poslao HNS-u.

U HNS-u su odgovorili da uvažavaju Interov stav te da više neće tražiti nastup Kovačića u Turskoj.

>> Inter nakon Kovačića želi dovesti - Modrića

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije