PRESICA

Mamić: Dobili 13, a ne 11 milijuna eura, ali stižu još dva

Zdravko Mamić (1)
Foto: Danijel Kasap/Pixsell
1/15
01.02.2013.
u 13:00

Ministarstvo financija nametnulo nam je porez na dobit te smo jedini klub u Hrvatskoj koji to mora plaćati

Zdravko Mamić oštro je napao medijsku kuću EPH te kazao da će se pravnim putem boriti protiv njih.

Pa je onda nastavio:

– Zašto sam pred vama? Jer je to obveza kluba! Želio sam objasniti zašto smo prodali Matea Kovačića. Navijači mogu biti mirni i ponosni na sve što radimo u klubu. Do prodaje Kovačića došlo je iznenada i šokantno! Bio sam oduzet. Jako sam se tresao u trenucima kad sam dogovarao taj posao.

Nemojte kretati bez 15 milijuna eura

– Odbili smo ponudu od Manchester Cityja od 11 milijuna eura. Moja posljednja poruka Talijanima bila je: "Nemojte nepotrebno kretati prema Zagrebu jer ja Kovačića ne dam ni jedan cent ispod 15 milijuna eura" – kaže Mamić.

– Njihov glavni pregovarač rekao mi je da uopće ne pregovaramo, već da im stalno naređujem što moraju učiniti. I doista, nije bilo pregovora, jedino na što sam pristao – da 13 milijuna eura bude fiksno, a bonus od dva milijuna eura Dinamo će dobiti prvi put kad Inter uđe u Ligu prvaka, dakle možda već u svibnju. (Inter je trenutačno četvrti klub u Seriji A, nap. a)

– Jedan moj prijatelj, koji me jako dobro poznaje, rekao mi je: "Zdravko, nemoj patiti zbog toga! Znali smo da je to trenutak kad nemamo pravo prepustiti da nas preplave emocije jer bi neodgovorno bilo taj posao ne zaključiti te time ne osigurati klubu dodatnu stabilnost. Mali Kovačić, koji ima 18 godina, riješio je svoju egzistenciju. Zaradit će u četiri godine 10 milijuna eura neto. Dinamo i Kovačić uvest će u Republiku Hrvatsku 25 milijuna eura neto, što je ravno kao da je Hrvatska država izvezla za 350 milijuna eura.

– Sa 13 godina Kovačiću su nudili 700 tisuća eura, a ja sam ga Interu oteo ispred nosa i doveo u Dinamo. E, sad, kad ja donesem 15 "keki", a Kovačić uzme "10", onda smo loši...

Gradimo i hotel u Maksimiru

– Dio medija, uvijek istih, napada me. Vaši šefovi, urednici, krojači sudbine i krojači svijeta, imaju već napisane i stvorene tekstove, a moja jedina obrana su nove tehnike, prijenosi uživo, gdje mi možemo objasniti pravu, nepisanu istinu... Ne možemo svi misliti isto, ljudi imaju pravo na svoje mišljenje, imaju pravo kritizirati. I ja bih želio sportski rezultat Dinama. Da to ne želim, zar bi Dinamo bio na ovom divnom nivou, igramo Ligu prvaka zadnje dvije godine, sedam godina zaredom po skupinama Europskih liga, sedam godina zaredom nacionalni smo prvaci, možemo komunicirati sa svim svjetskim klubovima i institucijama, u svakom trenutku Dinamo daje 14 igrača hrvatskoj reprezentaciji...

– Ispod juga ćemo od 17. ovog mjeseca imati prostorije kao svi najbolji klubovi na svijetu, od bazena, sauna, svlačionica... Sve što igračima treba. Jer igrači, osim dva sata koliko su na poslu, ostalo vrijeme provode kod kuće sa prijateljima, ženama. Istina, neki i na mjestima gdje ne bi trebali biti. Usto, imat ćemo i hotel ispod juga, pa ćemo se pripremati na samom stadionu...

Moja knjiga bila bi najveći bestseler na svijetu

– Mi u Maksimiru ne razmišljamo samo o danas već i o sutra, preksutra. To obezvređivanje Dinama traje godinama, ne jedan dan. Bijes se proporcionalno povećava koliko Dinamo više uspijeva. Bijes je uvijek kad prodamo igrača ili uđemo u Ligu prvaka. Riječ je o zlu, jalu, bijesu što netko u Hrvatskoj uspijeva.

– Mnogi u proizvodnji laži i neistina pokleknu. Koliko sam puta ja sam pokleknuo, doživio bijes prema nečemu što je napisano ili izrečeno. Ovo što se događa Dinamu... Već dugo imam želju napisati knjigu, ali za to nemam vremena. Želim ostaviti ostavštinu, da djeca, unuci, prijatelji, susjedi mogu reći kako sam nešto ostavio. I zato me gura da stavim nešto na papir. Vjerujte, bez prepotencije, to bi bio najveći bestseler na svijetu – pričao je Mamić.

– Nikad nisam, ni ja ni moje tvrtke, bio dužan kunu državi, pa neću ni ubuduće. Slavku Liniću preporučujem da, ako ostane bez radnog mjesta, jednog dana dođe u Dinamo! Jer radi odličan posao. To je što mislim o njemu i gđi Smiljanec. Ne poznajem ih, vidio sam ih na TV-u.

– Platili smo 16,2 milijuna kuna na Badnjak! Taj dug za PDV ne priznajem, ali sam ga platio. Koja budala ne bi plaćala poreze? A kamoli ovaj koji je samo 30 dana "parkiran" na računu države. Nema nikakve štete za Republiku Hrvatsku, ali željeli su 15 milijuna kuna kamata. Zato sam se borio! I to mi rade oni koji svake godine, u prosjeku Dinamo uplati 25 milijuna kuna na ime svih poreza. Država je provodila kampanju da je onaj tko plati jednokratno dug oslobođen kamata. Koliko tu ima varalica koji nisu plaćali porez... Epilog svega, jučer, 31. siječnja, dobili smo rješenje u kojem Dinamo mora od 1. 1. 2013. voditi knjigovodstvo i računovodstvo te plaćati porez na dobit. Dobro ste čuli. Usto, moramo napraviti fiskalizaciju. Čestitam poreznoj upravi, podržavam to, ma što o tome mislio... Ali, neka mi netko kaže u ovoj državi, a ima 47 tisuća udruga, te nitko nije dobio ovakvo rješenje...

– Dinamo je davno u Europi. Naš klub sredstva za svoj život namiče isključivo iz inozemstva, bilo da je prodaja igrača ili igranje u europskim kupovima. Sve je drugo laž. Nikad se Dinamo nije i neće financirati iz novca građana grada Zagreb. Otkad smo Barišić i ja tu, to više nije praksa. Probudimo se svi u Hrvatskoj, da bismo se mogli jednog dana prepoznavati.

– Imali smo ponude za Ibaneza, Vrsaljka, Ademija te Beqiraja prije šest mjeseci... I sve smo to odbili.

Imam plaću 11 tisuća kuna, ali i 10 milijuna eura zarade

– Ja imam plaću 11 tisuća kuna! Tko drugačije dokaže, odmah ću mu dati milijun eura nagrade. Dinamo mi je iznad života, to sam dokazao konkretnim djelima – zaključio je Mamić.

Kako imate milijun eura ako imate plaću 11 tisuća kuna, pitala je Mamića kolegica:

– Imam barem desetku (milijuna eura, nap. a)! I to sam pošteno zaradio. Sve sam dokumente priložio već puno puta...

...

Zašto moramo prodati i Halilovića

– Daj bože da Halilović ode već sutra! On, po mojoj procjeni, neće biti u optimalnoj snazi da bi bio nosilac Dinama, a već će biti prodan. Nažalost, ne možemo ga zadržati. Ima pet godina ugovora. Kad to istekne, imat će 19 – 20 godina. Radije bih da dobijemo za Halilovića više nego što smo dobili za Kovačića. Pa da za taj novac kupimo nešto gotovih igrača, po svim linijama.

– Kruno Jurčić moj je najdraži trener, u kratkom vremenu vraćam ga treći put u Dinamo! I ja imam svoje slabosti, naravno... S prodajom Kovačića napravili smo korak natrag kako bismo napravili dva naprijed! – zaključio je nakon stotinu minuta konferencije za novinare Mamić.

>>>Jovanović: Ne može Udruga ljubitelja ptica pjevica biti jednaka Dinamu


Ključne riječi

Komentara 44

SE
sestrićna
11:10 01.02.2013.

umire u suzama za mateom :))))))))))))))

Avatar Piruška
Piruška
11:11 01.02.2013.

Mamić je ponizio i uništio Dinamo, ovog proljeća nitko živ neće ići na Maksimir ! Mislim da su od bandita Mamića još veći lopovi oni koji su mu dopustili da uništi Sveto Ime Dinamo !

AR
arjavas
19:07 01.02.2013.

Samo da još i Šuker veli da je prodaja Kovačića i rRadoševića u interesu hrvatskog nogometa, onda je sve na svom mjestu. Nema šanse da će Dinamo ovakvompolitikom , doći dalje od drugog pretkola ili da napuni stadin sa više od 5ooo gledatelja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije