dečki koji dolaze

Mladi Dinamovci pobijedili i Bayern!

Dinamo juniori
Slavko Midžor/Pixsell
15.01.2013.
u 23:29

Dinamovi mlađi pioniri na turniru u Njemačkoj osvojili su treće mjesto. Na turniru su svladali i Bayern (4:2).

Dinamovi mlađi pioniri (2001. godine) na jakom turniru u Wolfartshausenu osvojili su treće mjesto, pobjedivši Nurnberg.

Dinamo, inače branitelj naslova od prošle godine, je svrstan u skupinu A, u kojoj su igrali i Bayern Munchen, Nurnberg, Enschede te Greuther Furth. Skupinu B činili su Borussia Dortmund, TSV 1860 Munchen, JFG Wofratshausen, Udinese i Red Bull Salzburg.

Već prva utakmica u skupini donijela je veliki derbi sa Byernom - i prvu pobjedu! Modri su protiv Bavaraca slavili sa 4:2 i tako odlično krenuli u turnir.

Slijedila je pobjeda od 1:0 protiv FC Enschedea, a zatim i prvi poraz 2:3 protiv FC Nurnberga.

 U posljednjoj utakmici Dinamo je sa 3:1 pobjedio SpVgg Greuther Furth i tako osigurao nastup u polufinalu kao drugoplasirana momčad skupine A.

U Skupini B prvo mjesto osvojio je Red Bull Salzburg dok je drugo mjesto pripalo TSV Munchenu 1860, što je značilo da će za finale Dinamo igrati protiv starih rivala iz Salzburga!

U najdramatičnijoj utakmici turnira rezultat je bio 4:4 (Marin 2, Julardžija 2) sve do 40 sekundi prije kraja, kada Red Bull postiže pogodak za 5:4 i tako osigurava plasman u finale!

Unatoč gorkom porazu mladi igrači Dinama nisu klonuli pred posljednju utakmicu, te su se u susretu za treće mjesto revanširali FC Nurnbergu za poraz u skupini i tako pobjedom završili natjecanje na turniru - Dinamo je slavio sa 3:2 (Marin 2, Mijatović).

Turnir je osvojila momčad Red Bulla savladavši u finalu Munchen 1860 sa 3:1.

IGRAČI: Vladimir Bedeković, Josip Mijatović, Antonio Marin, Edin Julardžija, Niko Janković, Vito Batistić, Nino Stojanović, Tomislav Krizmanić, Josip Vidović, Luka Jančić, Luka Vajagić, Josip Palić

STRUČNO VODSTVO
: Danijel Erbežnik (trener), Ugo Klingor (pomoćni trener), Sebastijan Grgac (fizioterapeut).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije