LUKA O BUDUĆNOSTI

Modrić: Ne želim otići iz Reala još jako dugo

'08.06.2013., Zagreb - Hrvatska Udruga Nogometni sindikat dodjelila je nagrade Nogometni Oscar za najbolje nogometase. Nogometni Oscar za najboljeg igraca pripao je Luki Modricu, a nagradu mu je uruci
'Goran Stanzl/PIXSELL'
09.06.2013.
u 19:50

– Sretan sam u Realu, a uz dužno poštovanje svim klubovima na svijetu, san je svakoga igrača zaigrati za Real Madrid. Moj se san ostvario, presretan sam u Realu i nadam se da ću ostati dugo godina – rekao je Modrić.

Ako Modrić Mandžukića tuče u individualnim nagradama, jer Luka je čak tri puta bio Večernjakov laureat (2007., 2008. i 2012.), jednom čak i najbolji igrač Premijerne lige BiH (2003.), Mario u klupskim trofejima protiv Luke vodi čak 10:7. Međutim, čak ni četiri trofeja s Bayernom nisu mu bila dostatna za nogometni Oscar. Hrvatski profesionalni nogometaši i treneri izabrali su Modrića. Doduše, mnogi su glasovali i prije dva-tri mjeseca...

Borba za 4. mjesto

Na žalost, nagrada je stigla dan nakon šoka protiv Škota pa raspoloženje nije vrhunsko. Luka će reći da mu je bilo teško s tribina gledati tu muku...

– Nitko to nije očekivao, svi smo mislili da ćemo pobijediti Škote, to se nije dogodilo i svi smo tužni, razočarani. No, moramo dignuti glave, imamo još tri utakmice do kraja kvalifikacija i vjerujemo da možemo na kraju biti prvi. Ali morat ćemo igrati puno bolje nego protiv Škota – kazao je Modrić.

Očekivanja od utakmice u Ženevi?

– Vjerujem da ćemo protiv Portugala igrati bolje iako važnost utakmice nije kao protiv Škota. Portugal je velika reprezentacija, bit će to svojevrsna borba za četvrto mjesto na Fifinoj ljestvici. Nadam se da ćemo pružiti dobru partiju i da će rezultat biti dobar. Umor? Bila mi je naporna i duga sezona, ali za reprezentaciju uvijek imam snage igrati.

Hoće li Cristiano Ronaldo igrati?

– Razgovarali smo dosta o toj utakmici, rekao mi je da će biti tamo, a koliko će igrati, to je upitno.

Kakva vam je bila sezona u Realu?

– Ne mogu biti zadovoljan kad Real ne osvoji ni jednu titulu. Bez obzira na superkup, koji je važan samo jer je osvojen protiv najvećega rivala Barcelone. No to za ambicije i ugled Reala nije dovoljno.

U prvom dijelu sezone imao sam poteškoća, a u drugome, kada sam se fizički bolje osjećao, pokazao sam da mi je mjesto tamo. Igrao sam sve bolje kad sam uhvatio kontinuitet. Sada mi je bitno dobro se odmoriti, potom fizički se dobro pripremiti da mogu odgovoriti na zahtjeve Reala. Siguran sam da ću u tome uspjeti i igrati još bolje nego u drugom dijelu sezone.

Real je san svakome

Je li vam žao što je otišao Mourinho? Tko je vaš favorit za trenera?

– Ne znam tko će biti novi trener niti imam svoga favorita. Mourinho je fantastičan trener, bila mi je iznimna čast i veselje raditi s njim i želim mu sve najbolje u njegovu novome klubu.

Govori se da biste mogli ponovno u Englesku.

– Sretan sam u Realu, a uz dužno poštovanje svim klubovima na svijetu, san je svakoga igrača zaigrati za Real Madrid. Moj se san ostvario, presretan sam u Realu i nadam se da ću ostati dugo godina – zaključio je Luka Modrić koji će se 15. srpnja javiti na početak priprema Reala.

>> Modrić izabran za igrača sezone pa priznao: Glasovao sam za Mandžu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije