Počinje Premiership

Moyes i Mourinho glavne su zvijezde Premiershipa

'Chelsea manager Jose Mourinho (C) jokes with his players Gary Cahill (L), Lucas Piazon (2nd L) and Frank Lampard (2nd R) during their training session in Bangkok July 16, 2013. Chelsea will face the
'DAMIR SAGOLJ'
17.08.2013.
u 11:57

– Tri su glavna kandidata za naslov prvaka Engleske i ne vidim koji bi četvrti klub mogao konkurirati za titulu

Svi ljubitelji nogometa s nestrpljenjem očekuju početak nove sezone engleske Premijerne lige u subotu 17. kolovoza. Ove sezone sva igračka pojačanja pala su u drugi plan, a dvije glavne i najvažnije promjene dogodile su se na trenerskim pozicijama.

U Chelsea se vratio The Special One, Jose Mourinho, a vjerojatno najboljeg trenera svih vremena sir Alexa Fergusona na klupi Manchester Uniteda naslijedio je još jedan Škot, David Moyes.

Većina analitičara na Otoku slaže se da će se borba za naslov prvaka voditi baš između branitelja naslova Manchester Uniteda i Chelseaja te drugog kluba iz Manchestera - Cityja.

– Tri su glavna kandidata za naslov prvaka Engleske i ne vidim koji bi četvrti klub mogao konkurirati za titulu. Arsenal i Liverpool ove sezone ne mogu ozbiljnije zaprijetiti spomenutom trojcu – kazao je za Max Branko Strupar koji je četiri godine proveo u Engleskoj igrajući za Derby County. Dodao je da je Manchester United svake sezone spreman za jedno od prva tri mjesta na ljestvici, no malu prednost ove godine ipak daje plavima sa Stamford Bridgea.

- Dolazak Josea Mourinha u Chelsea veliki je plus za taj klub. Chelsea je barem 20 posto jači dolaskom Mourinha na trenersku klupu.

S druge strane, koliko je Chelsea jači dolaskom Josea Mourinha, toliko je, kaže Strupar, United oslabljen odlaskom Fergusona.

- Škot je zamijenio Škota, a Moyes je cijenjeni trener i stručnjak u Engleskoj, no mislim da će jako teško zamijeniti Fergusona. Uz to, Moyes ima problema s Wayneom Rooneyem koji želi otići.

Unitedu je 25 milijuna funti za Rooneya još uvijek nezadovoljavajući iznos.

- Ni jednog igrača ne treba nagovarati da igra za Manchester United - rezolutan je Moyes.

>>Real i Barca za vrh, Ancelotti voli Luku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije