dinamo otišao kući

Poljud pod vodom, utakmica odgođena za srijedu u 19!

HNK Hajduk (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/19
24.02.2013.
u 16:49

Veliki prolom oblaka uništio je travnjak na Poljudu, te je utakmica koja se trebala igrati od 18 sati odgođena. Službeno igrat će se u srijedu u 19 sati.

Veliko razočaranje na Poljudu, za čak 25 tisuća gledatelja koji su iščekivali sraz naša dva najveća suparnika. Nedjeljni derbi je odgođen zbog ogromne količine vode na poljudskom travnjaku uslijed proloma oblaka i igrat će se u srijedu.

Kada je službeni spiker objavio da se utakmica neće igrati, navijači na tribinama su tu informaciju popratili zvižducima, te paljenjem baklji. Igrači Hajduka izašli su na travnjak kako bi pozdravili publiku, a dinamovci su održali kraći trening u dvorani. I zatim otputovali za Zagreb.

Lopta ne odskače


Odluka o odgodi derbija pala je nekoliko minuta nakon 18 sati, nakon sastanka kapetana Oremuša i Šimunića sa sucem Bebekom. Istina, na putu od travnjaka do svlačionica rodila se ideja odgodi na sat vremena, ali vrlo brzo šetnja po natopljenom travnjaku razbila je sve iluzije da bi na Poljudu moglo biti nogometa.

Kapetan Hajduka Mirko Oremuš je kazao:

- Lokve su stvarno velike, lopta čak ni ne odskače. Opasno je, mogao bi se netko od igrača ozlijediti. Bolje da se ne igra.

Na terenu su bila šestorica radnika, koji su kopali rupe i pokušavali pripremiti travnjak za igru, ali količina vode bila je prevelika.

- Preko 60 posto travnjaka prekriveno je vodom, igrati je nemoguće - kazao je Dinamov direktor stadiona, inače stručnjak za travnjake Miljenko Sakoman.

Inače, prolom oblaka nad Splitom počeo je dva sata prije derbija, a na Poljudu je travnjak potpuno u vodi. Isti slučaj dogodio se i u prosincu 2005. godine, kada je zbog kiše odgođena utakmica. Igrana je u veljači 2006. i Dinamo je slavio 1:0 pogotkom Luke Modrića. Plave je tada vodio Josip Kuže...

- Ovo je viša sila, ovi uvjeti nisu nogometni. Prevelika je ovo utakmica i možete si misliti na što bi sličila na ovakvom travnjaku - kazao je Dinamov sportski direktor Zoran Mamić.

Susret visokoga rizika

Iako pravila nalažu da se utakmica odgodi za 24 sata, ovaj put to nije bilo moguće. Povjerenik HNS-a za sigurnost Zoran Cvrk pojasnio je kako je riječ o utakmici visokoga rizika i da ona mora biti prijavljena policiji 48 sati prije njezina početka. Službeno je odlućeno da će se utakmica igrati u srijedu od 19 sati.

U Splitu je bilo i 400-tinjak Bad Blue Boysa...

Tko ne želi na derbi dobit će novac natrag

U Poljudu su pokazali brzinu, službeni Hajduk je žurno reagirao i prenio da ulaznice za srijedu u 19 sati vrijede i bez otkinutih kupona. A svi oni, koji neće doći na utakmicu dobit će svoj novac natrag. Na službenih stranicama Hajduk će tijekom ponedjeljka obrazložiti na koji će se način to odvijati. Prve isplate počinju u ponedjeljak poslijepodne. Naravno, oni koji su bacili ulaznice ne mogu računati ni na povrat novca, ali i na ulazak na stadion, valjda to ne treba naglašavati.

>> Bajdin tužni derbi - kako su Braun i Vukas zajedno plakali

Ključne riječi

Komentara 67

GE
gentlmanst
18:48 24.02.2013.

24.02.2013. u 18:45h ..Marsijanac je napisao/la: Ovo je stvarno velika sramota za Hajduk. Netko bi zbog ovog morao izgubiti posao. Mogu si samo zamisliti probleme ljudi koji su dosli iz daleka. ======================================================= hehhehe,,, od osnutka Hajduka nitko nije dobio otkaztkaz ni zbog čega, a kamoli zbog poplave na terenu,,,

KR
kris0000
19:43 24.02.2013.

Koja "izvrsna" drenaža. Na tako lijepu travu "idu" s vilama kao da se bore protiv "djubra", a ne vode...

GM
Gusta magla
17:20 24.02.2013.

Nemogu da vjerujem da se to desava na najlijepsem,najvecem,najboljem stadionu na svijetu. Malo vode i odgoda-a mozda nisu naucili svoje brazilce da plivaju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije