LANČANA REAKCIJA

Posljednja je karika u lancu Baleova transfera bio – Ante Rebić

ante rebić
Tino Jurić/PIXSELL
03.09.2013.
u 23:00

Tottenham je zamjenu za Balea potražio u Romi, Roma u Fiorentini, a Fiorentina u Splitu. Svi su ljevokrilni napadači u Europi profitirali.

Transfer Garetha Balea pokazuje da u vrijeme teške ekonomske situacije nogomet rapidno ide prema gore i da za nogomet krize nema. Prelazak Ante Rebića iz Splita u Fiorentinu potvrdio je pak da hrvatski nogomet ulaže u svoje akademije i škole.

Tako je Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, povezao dva transfera koja su, prvi u svijetu, a drugi kod nas, pobudila ponajviše pozornosti. Balea i Rebića povezuje još nešto: velški je reprezentativac prva karika, a naš posljednja u transfernom lancu koji se često pojavljuje kada je riječ o prelascima velikih zvijezda u današnjem svijetu nogometnog biznisa.

Tottenham je zamjenu potražio u Romi iz koje je doveo argentinskog reprezentativca Erika Lamelu. Za njega je Roma našla zamjenu u Fiorentininu srpskom nogometašu Ademu Ljajiću. A njegovo je pak mjesto u Firenci zauzeo Rebić! Sve su to mladi, odlični nogometaši koji igraju, u pravilu, na istom mjestu, u ofenzivnoj ulozi na lijevoj strani, ovisno o sustavu igre momčadi, u vršku napada ili u napadačkom dijelu veznoga reda.

Gareth je najstariji među njima, Ante najmlađi. I velika je stvar već to što je dobio šansu u tom sazviježđu, u Firenci mu već tepaju da je "novi Bokšić"...

>> Sve o transferima čitajte u našem specijalu Nogometni transferi!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije