ŠTIMAC NAKON PORAZA

Štimac: Rođeni sam pobjednik i uvijek ću stati iza Sammira!

Štimac
Slavko Midzor/PIXSELL
07.06.2013.
u 23:52

Izgubili smo zato jer nismo bili dovoljno "muškarci", te zato jer je izostao brzi protok lopte - govorio je naš izbornik Igor Štimac, preuzevši krivicu za poraz na sebe.

Dogodilo se, na žalost, ono čega smo se pribojavali i na što smo upozoravali, nogomet je opet potvrdio da je silno nepredvidiva igra. Škotska je senzacionalnom 1:0 (1:0) pobjedom u Maksimiru još kako umanjila izglede naše nogometne reprezentacije za izravnim plasmanom na SP u Brazil, sad više Hrvatska ne ovisi sama o sebi i praktički se zauzimanje drugoga mjesta u skupini i plasman u dodatne kvalifikacije nameće kao naša realnost. No, još su do kraja tri kola, tko zna što će se sve dogoditi do sredine listopada...

Izbornik Igor Štimac nije bježao od krivice za poraz, niti je tražio nekakve alibije. Došao je pred novinare čvrsta garda, realno je ocijenio propušteno, ali malo je sad koristi od toga...

- Bila je to neugodna utakmica, s još neugodnijim rezultatom! Znali smo da će Škoti biti čvrsti i \"gusti\", a u našoj je igri bilo previše loših elemenata da bismo ih probili. Dva su osnovna razloga zašto smo bili loši: prvi je taj da nismo bili dovoljno \"muškarci\", izgubili smo gotovo sve izravne dvoboje, a drugi je spori protok lopte, pa stoga nismo često dolazili u opasne situacije – pričao je Štimac.

Jeste li svjesni da je prvi udarac u okvir vrata (od ukupno dva!?), upućen tek u 63. minuti (Eduardo glavom)?

- O tome sam baš govorio. Ništa nije bilo kako smo se dogovorili, nedostajali su nam igrači koji mogu unijeti promjene. A kad veći dio momčadi igra loše, onda se igrači ne mijenjaju, nego ih se pusti da se sami izvade, barem je bila takva moja logika i zato ništa nisam mijenjao u poluvremenu – kaže izbornik, ne propustivši naglasiti:

- Pokleknuli smo, ali nećemo leći, nećemo ostati na zemlji, niti sagnuti glavu! Iako ima onih koji bi to željeli... Više nemamo pravo na pogrešku, ovo je taj jedan \"kiks\" i sad idemo po tri pobjede! Rođeni sam pobjednik i vjerujem da ću iz svega ovoga izaći kao pobjednik zajedno sa svojim igračima! Istina, ovo je veliki korak nazad za nas u cjelokupnom procesu poboljšanja naše igre i trebat će nam vremena da vratimo samopouzdanje, ali i izgubljeno povjerenje navijača.

Kako ste doživjeli uvrede s tribina?

- S jednog dijela tribina, napišite to! Uvijek isti vrijeđaju ljude koji nešto rade u hrvatskom nogometu, traje to godinama i nisam pokleknuo, niti ću sad pokleknuti. Međutim, smatraju li navijači da sam ja kriv za ovaj poraz, prihvatit ću to i na sebe preuzeti svu krivnju. Iako smo imali problema u sastavljanju momčadi, jer je jedan dio igrača iscrpljen, a drugi nije bio u željenom natjecateljskom ritmu.

Jeste li upravo zato trebali drukčije pripremati utakmicu?

- Napravili smo potrebna testiranja i pokušali smo uspostaviti ravnotežu u pripremama. Ali, nije to bio problem protiv Škota, nego bezidejnost i spore noge, što je Škotima, koje sigurno nismo podcijenili, omogućilo da se kudikamo lakše obrane.

Sammir?

- Uvijek ću stati iza Sammira nogometaša, ne zanimaju me izvannogometne stvari! On je i protiv Škota bio, ako ne najbolji, onda jedan od dvojice naših najboljih igrača! Nudio se, tražio je loptu, uvijek je bio sam, iako je užasno što je imao tremu na svom stadionu, u 26. godini! Strašno je i žalosno da Sammir nema pravo na pogrešku, no on ima sve što nama treba i uvijek ću biti uz njega.

Hoće li biti promjena za utakmica s Portugalom u ponedjeljak?

- Tu utakmicu, na žalost, moramo odigrati. Na meni je da dobro pripremim momčad, a vidjet ćemo tko je u kakvom stanju, tko može igrati, a tko ne može. Ovo su teške okolnosti i otvorena je mogućnost promjena u sastavu – rekao je Štimac.

>> Škotska šokirala Hrvatsku i slavila na Maksimiru!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije