Okupili se u Zagrebu

Štimac: Škotska je moj ispit, ovdje ne smijem pogriješiti

'01.06.2013., Siroki Brijeg - Velik broj navijaca pozdravio je Hrvatske reprezentativce na treningu na stadionu Pecara. Alen Halilovic, Igor Stimac, Dejan Lovren, Mateo Kovacic, Niko Kranjcar, Marin T
'Zoran Grizelj/VLM/PIXSELL'
03.06.2013.
u 20:51

Darijo Srna: Trebao mi je ovaj odmor, ali žao mi je što nisam vidio spektakl u Međugorju

Evo me doma! – uskliknuo je izbornik Igor Štimac čim je u Zagrebu izašao iz auta, nakon što je dan odmora proveo u Splitu... Pijev ptica iz obližnje šume na Zelengaju remetio je zvuk turbomotora automobila reprezentativaca koji su se parkirali ispred hotela As. Svidjeli su nam se Vedran Ćorluka i Niko Kranjčar zbog skromnosti jer su na zagrebačko okupljanje uoči kvalifikacijske utakmice za SP protiv Škotske stigli u – smartu, odnosno starom golfu. Međutim, naše je oduševljenje brzo splasnulo kad smo ih uhvatili da ulaze na stražnji hotelski ulaz ne bi li izbjegli novinare...

Stižemo u Vinkovce, Istru...

Izbornik nas je, pristojno, pozvao u hotel za stol.

– Presretan sam se vratio iz Međugorja. Sjajno je bilo tamo se pripremati, pazili su nas i mazili, a tako su nas i ispratili. Bio je to najbolji prijam reprezentacije u povijesti! Plan nam je i dalje širiti ljubav prema navijačima gdje god došli.

Hoćete li nastaviti tu praksom odlaska na pripreme i u druga mjesta?

– Apsolutno! Želja mi je odvesti reprezentaciju u Istru, Rijeku, Osijek, Slavoniju, Vinkovce, vratiti se i u Dalmaciju. Mi smo reprezentacija svih Hrvata i tako ćemo se ponašati – rekao je Štimac.

Škoti stižu oslabljeni, otpao im je i kapetan, a izbornik Gordon Strachan tvrdi da dolaze u petak u Maksimir kako bi se što manje osramotili... Što kažete?

– Ne pušim te fore! – odgovorio je Štimac te dodao:

– Utakmica koja nas čeka jedna je od onih u kojoj smo sami sebi najveći protivnici. Tu je najveća odgovornost na meni jer ne smijem dopustiti da se igrači opuste, pritiskati moramo od početka do kraja i moram ispuniti cilj, a to je uvjerljiva pobjeda! Ta nam je utakmica idealna i zato što ćemo se "očistiti" od žutih kartona pa će mi stožerni igrači Luka Modrić, Vedran Ćorluka i Dejan Lovren biti spremni za Srbiju i Belgiju.

U ponedjeljak je Štimac odlučio otvoriti trening, a preostala dva ipak zatvoriti.

– To je i logično jer kanim uvježbavati prekide na posljednja dva treninga, a bilo bi ipak zgodnije da moje ideje vidite na utakmici, nego da plan otkrijete prije – zaključio je izbornik.

Naporno, ali uspješno

Nikica Jelavić zaliječio je ozljedu, u Zagrebu pridružili su se Subašić, Strinić, Schildenfeld, Rakitić, Mandžukić i Kalinić, a Pletikosa stiže u utorak. Najvažnije, kapetan Darijo Srna preuzeo je momčad:

– Trebao mi je ovaj odmor od nekoliko dana. Iza mene je u Šahtaru naporna sezona. Muka se isplatila, uzeli smo i ukrajinsko prvenstvo i kup. S druge strane, žao mi je što nisam s dečkima bio na prvom dijelu priprema. Čuo sam da je bilo sjajno, a i našim je navijačima u Međugorju to puno značilo. Škotska? Ne igramo prvi put takvu utakmicu, znat ćemo mi to riješiti ... – rekao je Darijo Srna.

>>Pitajte sve što vas zanima: Vatreni odgovaraju čitateljima VL-a!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije