Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUKE U VADUZU

Štimcu je Ante Rebić novi adut za Marakanu

'14.08.2013., Vaduz, Lihtenstajn - Prijateljska utakmica, Lihtenstajn - Hrvatska. Ante Rebic.  Photo: Zlatko Skrinjar/HaloPix/PIXSELL'
'Zlatko Skrinjar/HaloPix/PIXSELL'
16.08.2013.
u 11:35

- 
Štimac ima kost u grlu zbog slabog dojma, a i Modrića se slabo vidjelo

Kada jednog dana bude pisao izborničke memoare, Igor Štimac neće se rado sjećati dana oko Velike Gospe.

Na startu svog mandata, na Veliku Gospu 2012. godine Štimac je u Poljudu izgubio od Švicarske (2:4), a sada je izborio blijedu, na jedvite jade iščupanu pobjedu u utakmici s Lihtenštajnom, pravim nogometnim Liliputancem (3:2).

Kraj Danijela Pranjića

Spomenuti susret sa Švicarskom ostat će zapamćen i kao posljednja utakmica Danijela Pranjića u reprezentaciji, Štimac je već tada, tražeći neke svoje putove, želio novog lijevog beka. Ivan Strinić nije mu ulijevao povjerenje, premda je dva mjeseca prije toga na EP-u igrao jako dobro.

Godinu poslije i dalje je jedan od glavnih problema reprezentacije lijevi bek. Strinića je Štimac oslobodio obveze u Vaduzu zbog prinove u obitelji, ali Vaduz mu je pomogao da shvati da bez Strinića ne može. Hrvoje Milić i Josip Pivarić bili su, blago rečeno, smiješni, s puno krivih dodavanja, kašnjenja... Dobro, pomogli su im i ostali, kad Modrić \"ne dođe na utakmicu\", a to se dogodilo u Vaduzu, Hrvatska nije na pravom nivou. Štimcu ostaje kost u grlu zbog slabog dojma, i Lihtenštajn je još jedna potvrda da takve utakmice naši reprezentativci baš ne vole. Luka je iz svjetla SAD-a, a da se nije priviknuo na vremenu razliku, morao u nekakav Vaduz. Možete samo zamisliti što je u Mandžukićevoj glavi, Bayern je u ludilu, a on mora u bitku protiv nekakvog poštara iz Lihtenštajna. Štimčeve odgovornosti ima i previše, mora igrače motivirati da daju sve od sebe u bilo kojem trenutku kada igraju za Hrvatsku. S druge strane, zvijezde Reala, Bayerna, Šahtara, Seville moraju Lihtenštajn uvjerljivo pobijediti i da im je trener u kafiću dok traje utakmica.

Dobio je Štimac i potvrdu da zajedno ne mogu Mandžukić, Olić i Eduardo, njih trojicu koristio je i u onoj nesretnoj utakmici protiv Švicarske. Ali, nisu oni priča. U predvečerje \"majke svih utakmica\", dvoboja protiv Srbije, Lihtenštajn je Igoru Štimcu donio potvrdu novog klinca na nebu.

– Bio je odličan, tako brz, tako superioran. On mi je još jedna potvrda onoga što radim, mladi trebaju reprezentaciji, oni daju snagu, moć – kazao je Štimac o Anti Rebiću.

Splitov napadač za kojim trči pola nogometne Europe, a Zdravko Mamić Slavenu Žužulu za njega nudi pet milijuna eura, u svom je debiju u reprezentaciji cementirao mjesto. Tri tjedna prije velike utakmice u Srbiji Rebić je jedan od onih koji će istrčati na Marakani.

Ispuhani balon

U Vaduzu je pridobio Štimčevo povjerenje, on je taj koji može donijeti Hrvatskoj kvalitetu više. Često djelujemo poput ispuhanih balona, poput momčadi koja ne može podići igru, a Rebić je igrač koji Štimcu može donijeti ono što traži, a to su trka, agresija, bezobrazluk. Na toj poziciji lijevog krila Štimac ima i Perišića, koji je ozlijeđen, bolestan, nikako da dođe k sebi već mjesecima.

A sada se pojavio Rebić, koji će na Marakani ispred sebe imati Branislava Ivanovića iz Chelseaja. Kakav će to dvoboj biti, 19-godišnji nogometni početnik kojem se mnogi klanjaju protiv prekaljenog braniča svjetskog kalibra. Štimac mu vjeruje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije