UČIO U JUVENTUSU

Tudor hrabri – s klincima u vatru

'30.06.2013., Slovenija, Zavrc -  Prijateljska nogometna utakmica izmedju NK Zavrc i HNK Hajduk. Trener Hajduka Igor Tudor. Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
15.07.2013.
u 09:09

Tudor je pokazao iznimnu hrabrost ubacivši u vatru klince poput Mujana i Pašalića, koji su još juniori.

Sjeo je na ogradu, lagano se osmjehnuo kada je 20-godišnji Marko Bencun zabio za 5:1 u Zadru. Tek se u tom trenutku Igor Tudor opustio, do tada je bio ludo "unutra". Nije mu smetalo što ga je sudac Mario Strahonja isključio, s klupom je bio u kontaktu. Igrač, igračina Igor Tudor znao je biti nonšalantan, nervozan, ovakav i onakav, narav je i izvan terena bila nezgodna, ali ono što mu nitko nikada nije mogao poreći bila je profesionalnost. Sada je trener, tu istu profesionalnost traži od svojih igrača i pravo je osvježenje na hrvatskoj trenerskoj sceni. U njegovu pristupu, stavu, vođenju momčadi, vidi se tih devet godina provedenih u Juventusu.

Na pravom putu

– Želim igru, imam svoj cilj i od njega neću odstupiti. Nije bitno hoćemo li biti prvi, drugi ili treći – znao je reći Tudor.

Svjestan je, dobije li igru, ni dobar plasman ne može mu pobjeći. Već ona utakmica u Maksimiru, u Superkupu, dala je naznake da je Tudor na pravom putu. Hajduk je parirao moćnom Dinamu, a sada, nakon što je protutnjao Zadrom, stigla je i potvrda. Naravno, Tudor je svjestan da će se trebati potvrđivati iz tjedna u tjedan, svjestan je svega, ali čvrsto vjeruje u ono što radi. Istina, nervozniji je nego što bi to trebalo biti, ne treba mu isključenje zbog svađe sa sucem, koji mu je poništio Maločin gol. Zaleđe je bilo čisto, bolje bi Tudoru bilo da je intervenirao kada Strahonja nije dosudio jedanaesterac i isključio Cona koji je poput MMA borca laktom odalamio Kouassija u svom šesnaestercu. Morat će Hajdukov trener smanjiti tenzije prema sucima.

Sve Hajdukove trenere, tako i Tudora, kada vide suce proganja lik naručenih pogrešaka. Ali ne smije ostavljati svoju mladu momčad samu. Tudor je pokazao iznimnu hrabrost ubacivši u vatru klince poput Mujana i Pašalića, koji su još juniori.

Milić završio na klupi

Kouassi je već afirmiran, taj je prava napast za protivničke obrane, a sada je iskočio Tomislav Kiš. I njega navijači obožavaju, s dva pogotka manirom Gerda Müllera opet je navijestio svoj talent. Da bi sve to ponovio, mora dobiti minute, kod Tudora je to zajamčeno. Ali, zajamčeno je i da neće imati milosti. Evo, Milić, kojeg je titulirao kao stopera za Juventus, završio je na klupi jer ne igra dobro. Ono što je najbitnije, Tudor vjeruje klincima. Pa, malo bi se koji trener tako olako odrekao usluga Ivana Vukovića, koji je bio glavni Hajdukov igrač. Nema veze što je na prodaju, mogao je igrati pet-šest utakmica, ali Tudoru to ne treba, on želi momčad koja će ostati na okupu cijelu sezonu. Prvenstvo nije ni počelo, a mladi su, predvođeni mladim trenerom, Tudoru je tek 35 godina, zagospodarili Hajdukovim dresom.

Dobro će se oznojiti Andrijašević, Maglica i Caktaš da vrate dres prvotimca. Mujan, Pašalić i Kiš neće baš tako dati svoje minute. Prvi gol u Zadru puno toga je rekao, Pašalić (18 godina) do Kiša (19 godina), ovaj do Mujana (17 godina), natrčava Kiš i pogađa. Poslije je na sceni bio 18-godišnji Kouassi, zabio je i Pašalić, pa Bencun...

>> Zadarskih 5:1 na trećem mjestu gostujućih pobjeda Hajduka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije