BROJKE

Zadarskih 5:1 na trećem mjestu gostujućih pobjeda Hajduka

'04.11.2012., Split - Poljud, 1. HNL, 14. kolo MAXtv, HNK Hajduk - NK Zadar. Tomislav Kis i Igor Prahic. Photo: Tino Juric/PIXSELL'
'Tino Juric/PIXSELL'
14.07.2013.
u 22:09

Prvo mjesto dijele Zoran Vulić i Stanko Poklepović, koji su s bijelima u gostima slavili sa po 5:0 a Igor Tudor treću poziciju dijeli s Nenadom Gračanom.

Brojke ponekad znaju biti vrlo nezgodne, često otkrivaju, ali i razotkrivaju, ovih 5:1 iz Zadra Igora Tudora gurnulo je u red najuspješnijih trenera Hajduka u ovom tisućljeću. Barem je tako kad su u pitanju gostujuće utakmice.

Naime, od 1. siječnja 2000. godine Hajduk je u gostima odigrao 213 utakmica, a zadarskih 5:1 na toj listi utakmica drži treće mjesto. Prvo mjesto dijele Zoran Vulić i Stanko Poklepović, a Tudor treću poziciju dijeli s Gračanom.

Nije loše kada se zna da je u tom periodu bilo 27 promjena na Hajdukovoj klupi, Tudor je 24. trener koji u ovom tisućljeću vodi bijele. Najviše pobjede u gostima od 5:0 ostvarili su Vulić i Poklepović. Hajduk je 22. listopada 2000. godine, pod Vulićem protiv Marsonije, u 12. kolu prvenstva 2000./2001. godine slavio sa 5:0, a strijelci su bili Miladin, Leko, Musa, Deranja i Pletikosa.

Nešto manje od deset godina Hajduku je trebalo da ponovi tu pobjedu, 14. kolovoza 2010. godine bijeli su pod vodstvom Poklepovića, uz dva pogotka Vukušića te po jednog Čopa, Anasa Sharbinija i Tomasova, svladali Inter u Zaprešiću. Pobjedu od 5:1, i to također u Zadru, ostvario je Nenad Gračan 15. rujna 2001. godine. Dva puta mrežu je pogodio Radčenko, golove su još postigli Štimac, Vejić i Erceg.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije