Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADAR POLOŽIO ISPIT

Završio je spektakularni festival zbog kojeg je Hrvatska dobila veliku reklamu

Zadar: Sunset Sports Media Festival, panel Football vs Football, The Battle for Billions
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/5
12.06.2022.
u 12:15

Na samom kraju Festivala gostovale su najveće zvijezde bivši NFL prvak Julian Edelman, bivši vratar Peter Schmeichel i kreativni direktor na CBS-u i utemeljitelj festivala Pete Radovich na panelu "FOOTBALL vs FUTBOL / The Battle for Billions".

U Zadru je završio Sunset Sports Media Festivala na kojem se u tri dana razgovaralo o najnovijim svjetskim trendovima u sportskoj i medijskoj industriji gdje su sportski velikani i svjetski stručnjaci, razmijenili svoja mišljenja i iskustva o onome što je aktualno.

Na samom kraju Festivala gostovale su najveće zvijezde bivši NFL prvak Julian Edelman, bivši vratar Peter Schmeichel i kreativni direktor na CBS-u i utemeljitelj festivala Pete Radovich na panelu "FOOTBALL vs FUTBOL / The Battle for Billions".

Još od svojih davnih početaka nogomet je svojom prisutnošću dominirao sportskim svijetom, ali usprkos globalnoj popularnosti postoji nepokoreni teritorij u kojem nije uspio preuzeti primat – Sjedinjene Američke Države. Što se točno skriva iza moćne mašinerije zvane0 NFL i američki nogomet, te koji su ključni detalji koji čine razliku dok se ova dva suprotstavljena svijeta bore za pažnju gledatelja na stadionima i pred malim ekranima ispričali su MVP-a Super Bowla Edelman s jedne, te europska nogometna ikona Petera Schmeichela s druge.

Pete Radovich, višestruki producent Super Bowla i kreativni direktor CBS Sports, pridružio se kao poseban gost na ovom interkontinentalnom panelu kojeg je moderirala nagrađivana CBS-ova voditeljica Kate Abdo.

10.06.2022., Zadar - Prvi dan sunset sports media festival Croatia 2022 u klubu Arsenal. Panel THE GAME CHANGERS, Leading Women in Sports. Mirna Zidaric, Diletta Leotta, Zdenka Zrilic, Amanda Guerra, Kate Abdo. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Što se tiče "tajnog umaka" NFL-a koji ga čini tako popularnim u Sjedinjenim Državama, Radovich kaže da je to pristup.

- Ne postoji sport u Europi, pogotovo nogomet, gdje imate toliko pristupa i možete ući u svlačionicu i na teren kao u NFL-u. I europski nogomet mora prilagoditi tu kulturu ako se želi povezati sa svojim navijačima kao što to čini NFL - kazao je američki Hrvat.

Uslijedio je panel a kojem su sudjelovali Debola Adebanjo iz BBC Sport Africa, Ivona Hemen, voditeljica RTL-a i Marco Messina, analitičar Serie A za CBS Sports pod voditeljskom palicom Cindy Marine. Digitalno doba zauvijek je promijenilo način na koji obožavatelji konzumiraju sportske sadržaje, a YouTube i društvene mreže omogućile su platformu novoj generaciji stvaratelja sadržaja da dobiju svojih pet minuta slave. O svojim netipičnim putevima koji su ih vodili do uspjeha na sportskoj medijskoj sceni govorili su sudionici ovog panela.

Niti jedan sport ne donosi milijunske prihode kao boks, a nitko to ne radi bolje od Stephena Espinoze, predsjednika Showtime Sportsa. Čovjek koji stoji iza dvije najveće borbe za zaradu u povijesti - "Mayweather – Pacquiao" i "Mayweather – McGregor". Espinoza je na predavanju podijelio tajne svoje revolucionarne karijere, kao i pogled u budućnost borilačkih sportova i uspon njegove najnovije boksačke zvijezde: YouTube senzacije, Jakea Paula.

- Neuspjeh daje ljudima puno slobode. Ako pogriješite, možete pasti s litice od 300 metara, a možete pasti i s tri metra. Morate riskirati“, kazao je Espinoza, čovjek koji je sklopio ugovor s Floydom Mayweatherom za posao vrijedan  300 milijuna dolara, preuzevši ga od HBO-a i učinio Showtime mrežom broj jedan u boksu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije