Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMAĆI RUKOMET

Završnica kakvu nitko nije očekivao: Sesvete protiv Zagreba igraju svoje prvo finale Kupa

Zagreb: Paket24 Premijer liga, liga za prvaka, 2. kolo, RK Zagreb - RK Sesvete
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
16.05.2024.
u 23:59

Finale je na rasporedu u subotu 18. svibnja u 17.00 sati. Zagreb je rekorder po broju osvojenih naslova u Kupu. Do sada je bio pobjednik 29 puta, dok je dva puta pobjednik bio Metković

Rukometaši Zagreba i Sesveta izborili su plasman u finale 32. izdanje rukometnog Kupa Hrvatske. Zagreb je u polufinalu završnog turnira koji se održava u porečkoj dvorani Žatika pobijedio Bjelin Spačvu sa 30-20 (14-8), dok su Sesvete u prvom polufinalnom ogledu porazile Nexe sa 32-23 (17-9). Za Zagreb će to biti 31. finale, a do sada je slavio 29 puta, dok su Sesvete već samim ulaskom u finale ostvarile najveći uspjeh u povijeti kluba.

Aktualni hrvatski prvak i pobjednik Kupa nije imao previše problema protiv Spačve. Na poluvremenu je vodio sa šest razlike (14-8), u 40. minuti sa +10 (22-12), a dvije minute kasnije i sa najvećih 11 golova plusa (23-12). Na koncu je završilo s uvjerljivih 30-20. Zagreb su do pobjede predvodili Miloš Kos sa sedam golova i Timur Dibirov sa šest, dok su Filip Glavaš, Aleks Kavčić i Ivan Čupić dodali po tri gola. Zagrebovi golmani sakupili su 15 obrana, Ante Grbavac devet, a Matej Mandić šest. U redovima vinkovačkog sastava najefikasniji su bili Vlado Matanović sa četiri, te Patrik Maroš i Marin Greganić sa po tri gola.

VIDEO Predsjednik Sabora Gordan Jandroković demonstrirao rukometne vještine na rukometnom BOK turniru

U prvom polufinalu Sesvete su porazile Nexe sa 32-23 izborivši finale po prvi put u svojoj povijesti. Sjajnu predstavu prikazala je momčad koju vodi bivši hrvatski reprezentativac Igor Vori izborivši povijesni uspjeh. Nexe je bolje ušao u susret, poveo je 2-0 i 3-1, no Sesvete su izjednačile na 3-3, a zatim u 12. minuti povele sa 4-3 i do kraja susreta više nisu ispuštale prednost. U 21. minuti Vorijeva momčad je imala +7 (12-5), a u posljednjim trenucima prvog dijela i velikih osam razlike (17-9).

Sesvete su i nastavku držale visok ritam igre, svi kotačići funkcionirali su savršeno. U 48. minuti prednost je narasla na 10 razlike (26-16), a minutu kasnije i na najvećih + 11 (27-16). U nastavku susreta Našičani su tek malo ublažili poraz na konačnih 32-23. Sesvete su do pobjede predvodili Davor Gavrić, Ivan Dumenčić i Patrik Hršak sa po šest golova, dok je Nikola Jelovčić zabio pet golova. Filip Perić je sakupio osam obrana. Na suprotnoj strani najefikasniji su bili Manuel Štrlek i Ognjen Cenić sa po pet golova, dok je Luka Moslavac dodao sa četiri gola.

Finale je na rasporedu u subotu 18. svibnja u 17.00 sati. Zagreb je rekorder po broju osvojenih naslova u Kupu. Do sada je bio pobjednik 29 puta, dok je dva puta pobjednik bio Metković.

GALERIJA Hrvatska svladala Njemačku! (30-24) Nevjerojatni Kuzmanović napravio čudo u Kolnu

Zagreb: Paket24 Premijer liga, liga za prvaka, 2. kolo, RK Zagreb - RK Sesvete
1/11

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije