nemiri u ukrajini

Čekićem razvalili Lenjinov kip pa gazili po njemu

Lenjinov kup za nereda u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/10
08.12.2013.
u 20:13

Ukrajinci su se podigli na noge jer žele odlazak predsjednika Viktora Janukoviča i opiru se okretanju vlasti prema Rusiji.

Lenjinov kip možda i je umjetničko djelo, ali ne bi smio biti ovdje. Trebali bi ga postaviti pored kipa Šimonenka (komunistički vođa). Sve bismo ih trebali postavit zajedno pa neka se međusobno ljube, kazao je za Reuters građanin Kijeva u kojem već nekoliko dana bjesne neredi.

Ukrajinci su se podigli na noge jer žele odlazak predsjednika Viktora Janukoviča i opiru se okretanju vlasti prema Rusiji.

Svoju snagu njih nekoliko stotina tisuća danas je demonstriralo rušenjem kipa sovjetskog vođe Lenjina.

Lenjinov kip koji je bio postavljen na Trgu neovisnosti (glavni trg u Kijevu) srušili su pa "napali" čekićima, a nakon što je kip raskasapljen postao je atrakcija pa su se prosvjednici uz njega fotorgafirali i nastavili ga gaziti.

Prosvjednici su okrenuti Europi, dok vlast, smatraju, skreće prema Rusiji koja želi da Ukrajina ostane u njihovoj interesnoj sferi.

Komentara 14

CA
canajrasim
21:01 08.12.2013.

Čekićem razvalili Lenjinov kip pa gazili po njemu >>>>> A kad cemo mi Titin???

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
21:09 08.12.2013.

i Lenjin pao a Tito jos stoji u hebate....Hrvatske....

Avatar Sunčica
Sunčica
22:55 08.12.2013.

Želimo slobodnu i europsku Ukrajinu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije