KONZISTORIJ

Papa Franjo prvi ušao u dvoranu i dočekao kardinale

papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
20.02.2014.
u 12:57

Do sada su u dvorane najprije ušli svi sudionici sastanka, a onda je dolazio papa

Od nas se traži da istaknemo svijetli Božji plan o obitelji i da pomognemo bračnim parovima živjeti s radošću, prateći ih u teškoćama s pastoralom inteligentnim, hrabrim i punim ljubavi, rekao je papa Franjo otvarajući danas rad konzistorija posvećenoga obitelji i bračnom pastoralu.

Papa Franjo, nije kao što je bilo uobičajeno za sve pape, ušao posljednji u dvoranu za sastanke. Do sada su u dvorane najprije ušli svi sudionici sastanka, a onda je dolazio papa. Franjo je, međutim, došao prvi i osobno na ulasku u dvoranu pozdravio svakog kardinala, do sada ih je stiglo oko 150, te ostale sudionike sastanka, odnosno nadbiskupe i pročelnike kongregacija koje će proglasiti kardinalima u subotu 22. veljače.

Otvarajući sastanak papa Franjo je kazao kako će u središtu promišljanja biti obitelj, koja je jezgrom ljudskog društva.

„Naše promišljanje imat će uvijek na umu ljepotu obitelji i braka, veličinu te ljudske stvarnosti tako jednostavne i istodobno tako bogate, načinjene od sreće i nade, napora i patnji, kakav je cijeli život. Pokušat ćemo produbiti teologiju obitelji i pastoral koji trebamo primijeniti u sadašnjim uvjetima“, kazao je papa Franjo i pozvao kardinale da promišljanja budu duboka i bez upadanja „kazuistiku“ (moralna teologija, koja primjenjuje moralna načela na konkretne slučajeve op.p.), jer bi „to neizbježno dovelo do spuštanja razine našeg rada“.

Obitelj je danas prezirana i zlostavljana, kazao je Franjo, te pozvao na priznavanje ljepote stvaranja obitelji, koja je neophodna za život svijeta i budućnosti čovječanstva. Za tako što potreban je „pastoral inteligentni, hrabar i pun ljubavi“, zaključio je papa Franjo svoj kratki uvod. Nakon pjeva (Veni Creator Spiritus) i kratkog pozdrava dekana kardinalskog zbora Angela Sodana, te zajedničke molitve, konzistorij je započet govorom kardinala Waltera Kaspera.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Foto: Reuters/PIXSELL

Komentara 5

Avatar Dolar=0
Dolar=0
13:14 20.02.2014.

Po Božjim zakonima jedino bračni par čine muž i žena sve ostalo sodonizam

KO
Križ od suza
16:08 20.02.2014.

Franjo je lažni prorok i očito je došao trenutak da sa klikom koju je oformio za reformu crkve javno iznese korak po korak svetogfrđa koja će promjeniti Misu i Sakramente do neprepoznatljivosti. Gospodin je rekao Mariji od Božanskog milosrđa u poruci da će se ekološke kataklizme, raskol u crkvi, glad, opći rat desiti istovremeno dok bitka počinje. Očito da se ovo proroštvo ispunjava u potpunosti upravo sada.

Avatar Dolar=0
Dolar=0
18:08 20.02.2014.

Papa je 1950 godine prihvatio Darvinovu teoriju evolucije da je čovek nastao od bakterije preko ribe, gmizavca, sisara i majmuna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije