Razorno nevrijeme

Pogledajte pijavice i tornada koji su pogodili Italiju

Italija
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
20.11.2013.
u 07:43

Nakon olujnog ponedjeljka i najvećeg nevremena u Italiji u posljednjih 50 godina jučer se nevrijeme premjestilo u središnje i južne dijelove Italije

Nakon olujnog ponedjeljka i najvećeg nevremena u Italiji u posljednjih 50 godina, jučer se nevrijeme premjestilo u središnje i južne dijelove Italije, piše Crometeo

Iako oborina nije bilo ni blizu kao u ponedjeljak na Sardiniji, u utorak su dijelove Italije pogodili snažan vjetar, pijavice i tornada. Najteže je pogođen Gallipoli, gdje se pojavio tornado koji je s mora došao na kopno i napravio veliku materijalnu štetu, ali, nasreću, nitko nije stradao. 

Dvije škole u Gallipoliju jučer su zatvorene nakon što ih je pogodila pijavica. U gimnaziji je u nekim učionicama pijavica razbijala prozore pa je nastao pravi stampedo učenika tijekom evakuacije. Ciklona će se na svom putu prema istoku danas naći na Jadranu, ali u oslabljenom obliku. Području Jadrana prolazno će donijeti plimu, jake vjetrove i lokalne neverine. 

>>Oluja ubila 18 ljudi, rušila mostove i poplavila ceste

Ključne riječi

Komentara 1

HO
Hoch03
10:58 20.11.2013.

Dobro da nisu poplavljeni nadanovi dvori. Steta bi bila tri puta veca *

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije