Vrijedan trag

Pronađeni mobitel agenta sigurnosne agencije otkriva tajnu napada na Vučića?

Vučić Srebrenica
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
16.07.2015.
u 19:24

U telefonskom imeniku registrirano je nekoliko nadimaka, a u galeriji su fotografije i videosnimke iz Potočara

Tijekom istrage o napadu na srbijanskog premijera Aleksandra Vučića pronađen je mobilni telefon agenta 'Sigurnosno-informativne agencije', saznaje BHRT iz izvora bliskih istrazi. U tom mobitelu pronađen je, vrlo je moguće, vrijedan trag u istrazi napada na Vučića.

Dok je pokušavao otkriti detalje o vlasniku izgubljenog mobitela, stigao je SMS sljedećeg sadržaja:

“Jeste li stigli u Skelane?”

Ova poruka je problematična jer Vučić prema Srbiji nije trebao putovati preko tog graničnog prijelaza, Skelani su bili alternativni pravac, samo u slučaju incidenta.

Vidjevši sadržaj, pronalazač se prestrašio i bacio telefon u smeće. Proteklih dana posjetitelji Memorijalnog centra u Potočarima bili su svjedoci velikih količina smeća koncentriranih na nekoliko lokacija u bivšoj tvornici akumulatora. Smeće nije odvezeno na deponij upravo zbog istražnih radnji koje se provode u ovom slučaju.

U telefonskom imeniku registrirano je nekoliko nadimaka, a u galeriji su fotografije i videosnimke iz Potočara, fotografije s Facebook profila izvjesnog Senada, sina Ćazima iz Novog Pazara te dosje s logom BIA-e na kojem se nalaze osobni podaci navedene osobe.

Na drugoj fotografiji je bh. odvjetnik D.T i nalog BIA-e u kojem se navodi kako agencija ima najavu da se taj odvjetnik sprema prići premijeru Vučiću na samom ulasku u Memorijalni centar, kako bi mu izrazio dobrodošlicu riječima: “Dobro došao u Srebrenicu, veliki Srbine”.

U tekstu koji se vidi u slikanoj depeši navodi se kako je motiv advokatove namjere nepoznat.

Prema nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine odradit će se vještačenje pronađenog telefona, nakon čega bi trebalo biti jasnije dovodi li sadržaj poruka i fotografija u vezu Sigurnosno-informativnu agenciju i navedene osobe s napadom na premijera Vučića.

>> Za Vučića pripremili i snajper?

Komentara 74

NE
neos
20:02 16.07.2015.

Iz mobitela se vidi još jedna režija za scenografiju i izvedbu poznate predstave " mit o ugroženosti jadnih srba ". Majko mila napornih ljudi. Optužuj druge da sakriješ sebe. Gadljivo i u ovom globalnom svijetu zbilja nezanimljivo i potpuno suvišno.. Sagraditi zid po uzoru na sugrađane Mađare, samo još 3 m višlji. Za svaki slučaj.

DU
Deleted user
19:59 16.07.2015.

ha ,ha,ništa čudo od naših susjeda,ja očekujem silčan rasplet sa svastikom na Poljudu:

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
20:29 16.07.2015.

Nitko ne sme da vas bije. Sem srba samih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije