Sea Cooperation - 2015.

Rusija i Kina održavaju vojne vježbe na Mediteranu

Mornarica
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
18.05.2015.
u 09:49

Nazvane su 'Sea Cooperation - 2015', a vijest je objavilo rusko ministarstvo obrane. - Aktivna faza vježbi održat će se na Mediteranu od 17. - 21. svibnja - objavili su iz ministarstva

Devet ruskih i kineskih ratnih brodova počelo je zajedničke vojne vježbe na Sredozemnom moru. Nazvane su 'Sea Cooperation - 2015', a vijest je objavilo rusko ministarstvo obrane.

- Aktivna faza vježbi održat će se na Mediteranu od 17. - 21. svibnja - objavili su iz ministarstva. Cilj rusko-kineskih vježbi je jačanje međusobnog razumijevanja mornarica, pojačanje stabilnosti i otkrivanje novih izazova i prijetnji na moru - rekao je admiral Aleksandr Fedotenkov - piše RT.

Zamjenik ruskog ministra obrane, Antonov, istaknuo je da ove vježbe nisu usmjerene na treću zemlju niti su povezane sa situacijom u regiji. Ove rusko-kineske vježbe dolaze u vrijeme kada NATO održava vojne vježbe po cijeloj Europi. Budući da su odnosi Rusije i Zapada unazađeni ukrajinskom krizom, Rusija se u posljednje vrijeme zbližila sa Kinezima, u ekonomskom i vojnom smislu.

>>Ruski brodovi prezimili u bivšoj tajnoj bazi NATO-a

>>Kina i Rusija počele šestodnevnu zajedničku vojnu vježbu

Komentara 38

BF
brkonja fra brkati
10:11 18.05.2015.

To je poruka cionistima da je prošlo vrijeme kad su oni mogli orgijati po svim morima i raditi što požele.Rusi I Kinezi će ih malo razvući pa će imati manji potencijal za pravljenje eskalacija po svijetu.Hvala Bogu da se polako vraća višepolarni svijet.

OB
Objektivno...
10:20 18.05.2015.

A jesmo im mi dali "zeleno svjetlo" da se uoči turističke sezone mogu zahebavati tu pred našim nosom? Šta kaže ministar Lorencin? Mislim da bi Kolinda trebala pod hitno poslati jedan MIG na Ruse drugi MIG na Kineze, a ako ostane još koji MIG da se može dići, onda da se obruši na ISIL i Liberland :)

Avatar nekakav
nekakav
10:39 18.05.2015.

baš tako, ništ ne pišete da je nulandica iz kijeva doletjela u moskvu. više nego očiti znak spremnosti američke kolonije za primirje i dugoročno rješenje po pitanju dugovanja, poslovanja, i ostalih odnosa. a ovo u sredozemlju... pa u čem je je problem ,jel se u međunarodnim vodama igraju prijatelji, ili ne? ako su kinezi i rusi prijetnja u sredozemlju, na vojnim vježbama, onda je i rusima isto tako kad se amerikanci igraju na njihovoj granici. s time da ,e amerika jako daleko od baltika, a rusiji je to domaće more. spustite malo tenzije, veliki se uvijek dogovore. nego, baš gledam, jel se to nešto u europi mijenja, pa hitler više nije neki zločinac? ili kako drugačije tumačiti europsku suzdržanost u glasovanju u un-u po pitanju nacizma, fašizma... očito je hitler pobijedio. još samo malo treba da se i relativiziranje njemačkih zločina nad židovima spusti na razinu galame, i eto nas u 1933-oj godini. trebali su rusi poljake, francuze, ostaviti u hitlerovim rukama još par godina, trebao je stalji s hitlerom primirje sklopiti kad su oslobodili sssr. pa bi hitler mirne duše prebacio glavninu snaga na zapad, pa da vidimo kako bi se onda proveli 'saveznici'. one koje smeta sporazum sssr i njemačke treba podsjetiti da su 'saveznici', franceki, englezi, odbacili takav sporazum sa staljinom. što je drugo preostalo najvećem drugu, nego da privremeno osigura mir na svojim zapadnim granicama? naši nek budu tiho. ako nisu galamili kad je nato bacao bombe u jadran, i još su tamo, onda nek šute i sad. uopće ne vidim potrebe za hrvatskom diplomacijom, najmanje vanjskom. čemu? o svemu odlučuju drugi. naša nezavisnost se odnosi uglavnom na samostalnost u donošenju praznika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije