Uznemirujuće

Stravične fotografije kao dokaz sustavnih mučenja u Siriji

sirija
Foto: Youtube Screenshot
1/3
21.01.2014.
u 12:26

Izvješće se temelji na tisuću fotografija leševa zatočenika sirijske vlade, a vrijedit će kao dokaz na međunarodnom sudu za ratne zločine

Tim međunarodnih forenzičkih i stručnjaka za ratne zločine pronašao je "izravan dokaz sustavnog mučenja i ubijanja" u režiji sirijskog predsjednika Bashara al-Assada, navodi se u najnovijem izvješću tima, javlja CNN kojem su dostavljene stravične fotografije.

Njihovo izvješće temelji se na tisuću fotografija leševa zatočenika sirijske vlade, a vrijedit će kao dokaz na međunarodnom sudu za ratne zločine.

Tijela na fotografijama pokazuju znakove izgladnjivanja, premlaćivanja, gušenja i ostalih oblika mučenja i ubijanja.

Fotografije 150 tijela detaljno su pregledali stručnjaci i zaključili da 62% tijela pokazuje znakove izgladnjivanja. Većina žrtava su muškarci u dobi između 20 i 40 godina.

>> Oslobodili bebu iz ruševina nakon bombaškog napada

Ključne riječi

Komentara 16

VB
visi-baba
13:21 21.01.2014.

Ovo nije nista kad se sjetim 90-ih sto su srbo-cetnici i jugo vojska radili u Hrvatskoj,Bosni i na Kosovu.

Avatar neodgovorni
neodgovorni
11:59 22.01.2014.

ovo je situacija kad svijet mora bit svijestan nekih stvari,htjeli smo to ispravit po kratkom postupku ali nismo zato neka te gladene jadne ljude nahrane rusi,neka slabije od jacih obrane rusi,neka im srusene gradove i skole naprave rusi...mislim da je svima jasno da pokazivanje putinovih misica i zubi nije nesto sto bi nama svima pomoglo nego taj gleda SEBICNO jer ima koristi od rata u sirij...

Avatar DonLon
DonLon
14:24 22.01.2014.

Redovni humoristicki prilozi redovnih naivaca i ostalih mrzitelja civilizacije. Zali Boze prostora koji zauzimaju na ovoj nasoj planeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije