Juan Pablo Bohoslavsky

UN-ov nezavisni stručnjak za dugove poslao poruku sudionicima 'grčke drame'

Grčka
Foto: Reuters/PIXSELL
06.07.2015.
u 16:33

- Imam osjećaj da je EU zaboravila da međunarodno pravo u području ljudskih prava treba imati ključnu ulogu u financijama - kazao Juan Pablo Bohoslavsky

Grčka ne može podnijeti žešće mjere štednje i one će izazvati još veću socijalnu nestabilnost i smanjiti šanse za gospodarski oporavak, kazao je danas UN-ov nezavisni stručnjak za inozemne dugove Juan Pablo Bohoslavsky, piše Reuters.

Bohoslavsky je novinarima u Pekingu kazao da grčki kreditori iz Europske unije trebaju više pažnje posvetiti onome što međunarodno pravo propisuje u vezi dugova.

Mjere štednje nisu pomogle

- Imam osjećaj da je EU zaboravila da međunarodno pravo u području ljudskih prava treba imati ključnu ulogu u financijama. Međunarodna zajednica posvećuje veliku važnost vezi između ljudskih prava i financija - kazao je Bohoslavsky te smatra kako svi koji sudjeluju u rješavanju pitanja grčkog duga trebaju više pozornosti posvetiti ljudskim pravima.

- Želim poručiti da ako sudionici "grčke tragedije" obrate više pozornosti međunarodnim pravilima koja se odnose na ljudska prava, sve će biti lakše, posebno za stanovništvo u Grčkoj - kazao je UN-ov nezavisni stručnjak za inozemne dugove te dodao kako mjere štednje nisu pomogle Grčkoj u oporavku. 

>>Ovo je početak priče o jednoj novoj Europi. Siromaštvo je u Grčkoj bilo neprihvatljivo

>>Tsipras razgovarao s Merkel, Grčka predstavlja novi prijedlog Eurozoni

Komentara 18

NE
Neutralac
17:21 06.07.2015.

Izvrsno... Milanovicu ili Karamarko... sad znate sto vam je ciniti.. samo pocnite kukati kako smo siromasni pa ne mozemo vratiti lovu i bit ce nam sve oprosteno... samo jos jedan mali referendum i gotova stvar... ha .. hagotova stvar... ha .. ha

Avatar mason
mason
16:58 06.07.2015.

Mjere stednje nisu pomogle Grkoj.Normalno da nisu kad su te mjere postojale samo na papiru.Ako je 13a 14a15a placa,bonusi,velike mirovine ,dobre beneficije itd stednja pa sto je to stednja uopce.Grci nikad nisu stedili a uvjek su zivjeli dobro.

SU
suncesmokvemaslina
17:24 06.07.2015.

želim poručiti,neka oni ne štede, neka oni žive kako mogu i neka se protežu koliko mogu ,neka se kupaju i leže u hladu al bez tuđeg kruha...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije