uhićena 301 osoba

Žrtve trgovine ljudima: Kineska policija oslobodila 92 otete djece

kineska policija
Reuters/PIXSELL
28.09.2013.
u 08:37

Pretpostavlja se da su krijumčari djecu otimali u pokrajinama Junan i Sečuan te ih potom prodavali u ostalim dijelovima zemlje.

Ukupno 92 otete djece i dvije žene oslobodila je kineska policija te time razbila veliku mrežu trgovine ljudima. U akciji su sudjelovale policijske snage iz 11 pokrajina, a privedena je čak 301 osoba, javlja BBC.

Pretpostavlja se da su krijumčari djecu otimali u pokrajinama Junan i Sečuan te ih potom prodavali u ostalim dijelovima zemlje. Slučaj je ponovo bacio svjetlo na trgovinu djecom koja je veliki problem najmnogoljudnije zemlje svijeta. Kritičari za nastalu situaciju okrivljuju rigoroznu demografsku politiku koja kineskim parovima dopušta rođenje samo jednog djeteta. Prošle je godine u toj državi oslobođeno oko 24.000 otete djece i mladih žena.

>>Žrtva trgovine djecom pronašla roditelje nakon 19 godina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije