muke po tabletu

Apple bi zaštitio ime iPad mini, agencija za patente ne da!

'An early customer emerges from the Apple store on Fifth Avenue with Apple Inc\'s new iPad. Hundreds lined up in front of the technology company\'s flagship New York store to be among the first in the
'Mehdi Taamallah/Press Association/PIXSELL'
02.04.2013.
u 10:36

Termini "mini", "pad" kao i prefiks "i" opisni su pa ime izvedeno iz njih ne može tvoriti jedinstveni smisao, piše u opravdanju Agencije

Američka agencija za zaštitu patenata i žigova odbila je Appleov zahtjev za zaštitu imena njihova proizvoda iPad mini proglasivši ga opisnim i ''nejedinstvenom''.

- Termini "mini", "pad" kao i prefiks "i" opisni su pa ime izvedeno iz njih ne može tvoriti jedinstveni smisao, piše u opravdanju Agencije, navodi Latinos Post.

No bitka za zaštitu minitableta još nije okončana jer Apple sve do srpnja može uvjeriti Agenciju da se novi proizvod razlikuje od starijeg te je tako nagnati na promjenu mišljenja.

Odluka o odbijanju zaštite imena iPad, koji je s inačicom iPad mini u posljednjem tromjesečju prodan u 22.9 milijuna primjeraka, donesena je još u siječnju, no detalji su tek ovih dana predočeni javnosti.

>>CEO BlackBerryja: Sučelje na iPhoneu staro je pet godina

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije